Дани Кирилов, ГЕРБ: Правото на придвижване не е основно гражданско право

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
dani

„Към момента ние сме в обема, в който държавата би могла да се отклони без да нарушава тези (гражданските) права.

baner-zdrave

Към момента не сме в сериозно отклонение, в сериозна непропорционална диспропорция спрямо тази ситуация на извънредното положение“

Така правосъдният министър Данаил Кирилов оцени пред Би Ти Ви степента, в която с извънредното положение се ограничават някои граждански права в България. „По нашия анализ, който е сериозен, прецизен, задълбочен и изследва практиката на Европейския съд (по правата на човека) в малкото случаи, при които е имало дерогации, ние стигнахме до заключението, че безспорно има известно ограничаване на правото на свободно придвижване заради карантинните мерки“, каза той, цитиран от Дневник.

Заради това правосъдното и външното министерство вече са готови от седмица с доклад пред Министерския съвет, който да одобри мандат за „евентуално за нотификация с варианти евентуално за дерогация“. Става дума за анонсирано от министъра по-рано намерение да се иска нотификация за дерогация на прилагането на Европейската конвенция за защита правата на човека.

„Консолидирахме се, че не се нарушават три, четири или пет неосновни права, а бихме могли да имаме притеснение, че би могло да има негативна реакция евентуално за правото на придвижване, но то не е основно право“, каза той.

Business Here

За внасянето на доклада двамата министри изчакват дали в хода на епидемията ще се наложи въвеждането на свръхограничения. Ако се реши докладът да бъде внесен в Министерския съвет, ще го получат и медиите.

източник: bultimes.bg

Дани Кирилов, ГЕРБ: Правото на придвижване не е основно гражданско право 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Пловдивски лекар: БЦЖ няма как да ни предпази от коронавируса

() При тази ваксина имунитетът се изработва по-бавно, не е добър вариант в момента да се прави масова имунизация на населението, смята д-р Александър Калайджиев Екип от американски учени твърди, че всеки, който е бил имунизиран като малък от туберколоза, по-трудно би се заразил с COVID-19. Според тях БЦЖ ваксината […]
plovdivski-lekar-btszh-niama-kak-da-ni-600