Министър Данаил Кирилов: Предлагаме да отпада не плащането на сметките на потребителите, а отрицателните последици от забавянето

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
кирилов

Предлагаме да отпада не плащането на сметките на потребителите, което е дължимо, а да отпаднат отрицателните последици от забавянето. Това каза министърът на правосъдието Данаил Кирилов в интервю за предаването „Сутрешен блок“ по БНТ.

„Имаме предложения по отношение на забавянето на плащанията на сметките и санкционирането му. Предлагаме да отпада не плащането, което е дължимо, а да отпаднат отрицателните последици от забавянето, когато не може да се плати. Идеята е да не се трупат наказателни лихви, да не става дългът предсрочно изискуем и да не се пристъпва към принудително изпълнение. Забранили сме изцяло на частните и на държавните съдебни изпълнители да предприемат принудителни изпълнителни действия“, посочи той.

„Предвидили сме да не могат да се налагат запори върху банкови сметки, които обхващат приход от трудово правоотношение, както и такива средства, които биха послужили за издръжка. В комуникация сме с Асоциацията на банките в България и им благодаря за взаимодействието и тяхната кооперативност. Те са предвидили множество мерки, които да облекчат взаимоотношенията им с клиентите. Надяваме се законът бързо да бъде приет, обнародван и да влезе в сила“, посочи министърът.

„Организацията в затворите беше направена около 2 седмици преди да се обяви извънредното положение. Ограничен е достъпът на външни лица в затворите в страната. Там социалната комуникация е малко по-ограничена и условията са като карантинни, ако може така да се каже.
Има няколко лица, които са работили извън затвора и са имали контакти. Те бяха наблюдавани и не са проявили симптоми. Ако има симптоматика, има помещения, където те да бъдат изолирани и да бъдат наблюдавани.
Надяваме се да не бъде удължавано действието на извънредното положение“, допълни той.

източник: focus-news.net

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Заради коронавируса омбудсманът Диана Ковачева пуска и мобилните телефони на служителите за връзка с институцията

0 (0) Заради коронавируса омбудсманът Диана Ковачева пуска и мобилните телефони на служителите за връзка с институцията. Това съобщиха от пресофиса на омбудмсна. Във връзка с въведените извънредни мерки заради коронавирус, институцията на омбудсмана няма да прекъсва приема на жалби и сигнали и ще продължи активната работа в защита на правата […]
Diana Kovacheva

Абонирай се за новини

[mailpoet_form id="1"]