Представители на различни професии се вдигнаха на протест (ВИДЕО)

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
министерски-съвет

Готвачи, бармани и сервитьори, както и други служители в заведения протестираха пред сградата на Министерски съвет. Протестът в центъра на София е бил организиран в социалните мрежи в интернет, информира БНР.

baner-zdrave

Повечето от протестиращите са уволнени или са „пуснати” в неплатен отпуск:

Протестираме, защото държавата ни уволни от работа. В момента сме по домовете си без никакви доходи, а реално това, което те казват, е само виртуално. Банките не отпускат кредити, пред бюрата трябва да се редиш със седмици, а пък социалните се барикадирали и казват да се обадим другия месец“, коментира един от протестиращите, цитиран от БНР.

Полицията призова протестиращите да не създават напрежение и да освободят пространството пред Министерския съвет.

И таксиметрови шофьори се събраха на протест в центъра на София. Те настояват за държавна помощ в размер на 1000 лева, замразяване на лизинговите вноски, намаляване наполовина на таксата за използването на системата, през която получават адреси, както и да получават съдействие от полицията при проблеми, създавани от клиенти.

Business Here

След намесата на полицията, таксиметровите шофьори прекратиха протеста. Преди това те внесоха протестно писмо в Министерски съвет с исканията си.

Публикувахте от Yavor Kratunkov в Вторник, 7 април 2020 г.
видеото е от фейсбук

източник: cherveno.bg

Представители на различни професии се вдигнаха на протест (ВИДЕО) 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

ББР – новото КТБ? Грабежа на милиадите започна, а ние ще броим фалиралите и труповете и ще плащаме сметката!

() На страницата на държавната Българска банка за развитие ще видите, че банката продава множество активи от длъжници, на които е предоставила заеми и сега не може да си ги събере. Следи ли някой на кого и срещу какви обезпечения се предоставят тези заеми? Кой носи отговорност за това, че […]
bace-grabi