Спешна проверка на НСО! Доган и Пеевски не ги искат никъде, а тук са господари

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
dogan_delian_3

Президентът да разпореди спешна проверка на НСО. Скандалът с лидери на „Да, България!“ е само повод. В службата за охрана отдавна назряват процеси, които нямат нищо общо с правовата държава. Хора от изпълнителната власт решават кой да бъде охраняван.

Това води до абсурди, данъкоплатците да плащат пазенето на Ахмед Доган и Делян Пеевски. И двамата са милионери по много съмнителен начин. Животът и на двамата е скрит от обществения поглед, но ползват щедростта на обществения ресурс.

Държавният глава все още е принципал на НСО – нека се възползва и да разпореди проверка.

Не е тайна, че изпълнителната власт също има своето огромно влияние в службата. Влияние имат и отделни политически и бизнес субекти, както и хора от силовите структури. Публична тайна е, че служители на НСО работят и частно. Къде, кого пазят? Минават ли служителите през тестове за лоялност, както е в много подобни служби по света?

Спешна проверка премиерът трябва да възложи за собствеността на двореца на Росенец. Кой какво е прехвърлял подписвал, плащал или не плащал. Защо някой си позволява да се разпорежда като собственик на парчета от българската територия? Но проверката да не е формална, а по всички правила и изисквания на закона. Каква е ролята на бургаския кмет в цялата история покрай превземането на цял един полуостров? Разпоредено ли му е или сам е преценил да е толкова сервилен към Доган?

И Радев, и Борисов трябва да са наясно, че гражданите са чувствителни, когато става дума за демонстрация на сила, мощ, влияние, безпардонност и недосегаемост. Не може частни или държавни гардове да се държат безпардонно, с увереността, че нищо не може да им се случи и са защитени от МВР.

Къде е в крайна сметка и „хвърчащата чета“ на Иван Гешев? Лесно се арестуват по селата нарушители с по кило и половина нарязан тютюн и 30 литра незаконна ракия. Да го видим как ще изглежда заедно със Сийка и главсека на МВР Ивайло пред гавази с пищови…

Иначе излиза, че Доган и Пеевски са най-главните в тази държава, а президент, премиер и главен прокурор им удрят теманета. Какво честваме на 3 март, дявол да го вземе? Суверенна държава ли сме или не?

Фрог нюз

П.П. Счетоводителят на властта Горанов да бъде уволнен и разследван. Колко доказателства още трбва да се дадат, за да се разбере, че е бил главен херой в скандалите около хазарта? Гешев, провери му сметките, направи му обиск – защо те е страх? Делян ли не дава?

Спешна проверка на НСО! Доган и Пеевски не ги искат никъде, а тук са господари 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

ДЖУДЖЕТАТА НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ

() Най-страшно в България е за невинните и жертвите. Цялата мощ на правосъдието и държавната машина се стоварва върху главите им. Престъпниците са ясни – те са в Народното събрание и в Министерски съвет. Е, и на много други държавни постове. Жертвите също са ясни – българският народ и неудобни […]
bochko
BulgarianEnglishGreek