Столичани на бунт: Искаме промяна. Утре ще умираме като кучета на улицата

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
protest

Десетки столичани протестираха срещу ограничителните мерки в борбата срещу COVID-19. Граждани излязоха на различни места в София, за да изразят своето недоволство, съобщи БНР.

baner-zdrave

Според протестиращите това е „нехуманна и аморална липса на решение, заради което хората гладуват и остават без работа“. Събралите се настояват за адекватни мерки за социална адаптация.

Заради коронавируса много хора останаха без работа и доходи.

„Започваме нещо мащабно. Надяваме се много хора да се включат, за да може да има промяна. Кризата винаги е била, тук винаги сме я усещали.

Най-силно я усетихме януари месец, преди да започне пандемията, преди да започне всичко. И в момента просто искаме промяна, искаме тези хора, които са останали без работа, без доходи, да получат нещо, да се вдигне това нещо,

Business Here

хората да започнат да получават доходи, да могат да живеят, защото утре всички това ни чака това – да живеем на улицата, да умираме като кучета, като животни по улицата.

Покрай пандемията останах без работа“, заявиха протестиращите, цитирани от БНР.

Организаторите на флашмоба декларираха, че нямат партийна принадлежност и не зависят от политически партии.

БНР, Фрогнюз, onovini.eu

Столичани на бунт: Искаме промяна. Утре ще умираме като кучета на улицата 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Километрични опашки и двама арестувани на входовете на София

() Лична карта за постоянен адрес днес не се оказа достатъчна за влизане в столицата Опашки и  двама арестувани на входовете на София. След като в средата на седмицата хиляди доказваха, че живеят извън столицата, сега трябва да докажат обратното. На магистрала „Тракия“ има километрична колона от автомобили. А хората […]
кпп