Цялата държава се е фокусирала върху условно починалите от „коронавирус“ и тотално е загърбила 11 хиляди починали от други болести

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
mangrov

Политиката на Борисов и щаба се ориентира по управлението на кризата през новините от Италия /най-лошия сценарий без никакъв контекст/, но е тотално е откъсната от реалните факти у нас. Така получаваме най-лошото от деструкцията на икономиката и съдбите /защото тази стратегия на страха от „италианския“ сценарий, не предлполата някакъв обозрим скорошен край докато не се види някъкъв пик, който пък се отлага/ и вероятно най-лошото и от смъртта, измерено през крайния ефект, за който никой не говори.

Неумолимите закони на емидемиология, за които говори доцент Мангъров, посочват по недвусмислен начин, и това се доказва от наслагването на матриците на предишните и сегашната пандеми, че дали за по-кратко или по-продължително време, но броя на заразените е един и същ – прага на стадния имунитет. Нищо изключително от епидемиогична гледна точка няма при сегашната епидемия.

Единственото, на което можем да влияем е ранно да намираме и изолираме рисковите групи, да се диагностицира и лекува по-рано, а не на късните фази /което правим сега и така гарантираме висока смъртност/.Към крайната сметка на смъртта ще трябва да добавим всички които не са поучили ранна диагностика, които са отложили лечението си и всички които са компрометирали живота и имунната си система покрая дистреса на „извънредното“ положение и твърдата карантина.Не броя сигурния бум в психическите разстройства, включително влошаването на текущите случаи.

Давам пример, ако затворите един болен от Алцхаймер /тук имам опит, срещу който трудно ще се противопостави доктор Борисов и целия им щаб/ у дома, буквално го убивате. Апартаменът за него е клетка, душегубка, Продължителността му на живот рязко спада. Движението е всичко за тези болни, повтарям всичко.

Социализацията още повече, срещата с близки, ласката, любовта. А те са възможни и като се спазват предпазни мерки.У нас има към 200 хиляди болни от деменция. Дори не искам да си мисля какво става с тези хора, защото се разстройвам и пак го преживявам.И това е само с Алцхаймера, незабелязаната болест от властите, от здравната и социалната ни система.Ами другите болести, както и спешните състояния и тежките болести.

Говоря за това, че цялата държава се е фокусирала върху 20-мата условно починали от „коронавирус“ /това е друга тема за качеството на изследвания с един ПСР тест /по думите на Мутафчийски/ и тотално е загърбила 11 хиляди починали от други болести, както и поне един милион души с различни заболявания, които са чувствителни към карантината и стреса. Целият ни „елит“ е фиксирал вниманието си и ресурсите на държавата върху болестта на 20-те, като се самострахува и самооправдава, че заради това за да не станат те двеста или петстотин /което си е чиста проба спекулация/ на фона на тези 11 хиляди, арестува целия народ, докато сме забравили за другата, за масовата и рутинно случваща се и УВЕЛИЧАВАЩА се смъртност.За всички тези български граждани, които няма кой да изпрати в последния им път, да не говорим, кой да им помогне.

Ето вчера почина Христо Марков, както казват близките му приятели, чист като възрожденците ни човек. Колко ще го изпратят? Колко хора умират в самота или заради закъсняла реакция или липса на такава на здравната ни система!?Само за това че някой „на върха“ се страхува и си прави всеки ден тест, и използва вашия страх да ви арестува по домовете си, няма да престана да говоря и пиша.

източник: burgas-podlupa.com

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

АКТИВНАТА ГЛУПОСТ НА ОНУЙ И ЛАКЕИТЕ МУ

0 (0) Верният паж на Борисов – Томиславчо, днес успя да разубеди и малкото, които го мислеха за все пак мислещ в отбора на ГЕРБ. Отговаряйки на бележката на Президента, който цитира Гьоте, че няма нищо по-страшно от активната глупост, Томиславчо направи тотален гаф. Отговори, че ако двама спорят, то […]
томито

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.