Управителят на БНБ обяви кога еврото ще стане националната ни валута

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
евро

България ще е готова да приеме еврото през 2023-2024 година. Това твърди управителят на БНБ Димитър Радев в интервю за списание на Българска стопанска камара. „Нашето очакване, както и това на европейските ни партньори, е престоят във валутния механизъм да не се проточва във времето.

Целта на този престой е да демонстрираме формално изпълнение на един от критериите от Маастрихт (за стабилността на валутния курс) – нещо, което валутният борд ни осигурява безпроблемно. След изпълнение на този и останалите критерии от Маастрихт, както и при постигната съответна степен на институционална и реална конвергенция България ще е готова да приеме еврото през 2023-2024 г.„, посочва управителят на БНБ.

Приемането на еврото няма да доведе до повишаване на цените, твърди Димитър Радев. „В дългосрочна перспектива както цените, така и доходите в България се очаква да се движат нагоре. Това ще бъде едно нормално следствие от реалната конвергенция на икономиката ни към Еврозоната. Валутата, която ползваме, сама по себе си не е фактор за повишение или понижение на цените„, посочва управителят на БНБ.

„Дума“

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Схемата Осемте джуджета в Пловдив продължава

0 (0) Как добре облечени бизнесмени взеха бизнеса на създателя на веригата „Елеа” Как добре облечени бизнесмени взеха бизнеса на създателя на веригата „Елеа”.В правовата държава България, член на Европейския съюз, продължават да се крадат бизнеси. Схемата действа безотказно и наподобява онази, станала известна като „Осемте джуджета“, пише PlovdivTown. В нея […]
shemata-osemte-djudjeta-v-plovdiv-prodaljava-1

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.