Връщат маските : Ананиев обяви извънредни мерки заради ръста на заболели от К-19! ВИДЕО :

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
kiril-ananiev1-696x464

Проведохме среща с премиера Бойко Борисов и Националния оперативен щаб. На нея поканихме и кмета на София Йорданка Фандъкова. Това заяви на извънреден брифинг здравният министър Кирил Ананиев.                                                 

baner-zdrave

„Направихме задълбочен анализ за разпространението на коронавируса в нашата страна на седмична основа, което показва увеличение на броя на положителните носители на K-19, от една страна, и неспазване на дисциплината, от друга страна, на много от българите“, каза той.                                                                     

„Това ни дава основание, без да въвеждаме някакви нови извънредни, тежки мерки да се обърнем чрез вас към българските граждани и да поискаме от тях по-стриктно спазване на действащите мерки, за да няма по-високо разпространение на вируса и от там по-висока степен на заболяване на гражданите“, заяви Ананиев.                                                                                                                                   

„Договорихме се все пак да предприемем следните мерки от 00:00 часа – всички мероприятия на закрито ще бъдат организирани при пълняемост до 50% от капацитета на съответната зала, като задължително се носят маски, шлемове и други предпазни средства.                                                                                 

Това се отнася за нощни заведения, кина, театри и т.н.“, каза министърът „В закритите обществени места, в това число магазини, търговски центрове и т.н. да се спазва дистанцията от метър и половина и задължително да се носят маски. Персоналът задължително трябва да носи маски“, заяви той.                          „Засилваме масовият контрол по спазването на всички противоепидемични мерки“, добави Ананиев. „Обсъждаме и ще вземем решение до края на седмицата дали ще продължим извънредната епидемична ситуация в страната“, каза той.  

Business Here
https://www.facebook.com/watch/live/?v=563992414296735&ref=watch_permalink

източник: capitan.bg

Връщат маските : Ананиев обяви извънредни мерки заради ръста на заболели от К-19! ВИДЕО : 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Божков: Времето им свърши. Страхът им вече е видим, защото не могат да запушат устите на всички

() Хазартният бос Васил Божков, който се укрива в Дубай, поднесе ново видеобръщение тази сутрин, което бе публикувано на фейсбук страницата му. За разлика от друг път днес клипът на бизнесмена бе решен в черно-бяло. На фона на дубайските небостъргачи Божков обяви, че скоро ще представи политическия си проект „Българско […]
bozhkov