5 ТИПА ХОРА, КОИТО МОЖЕШ ДА СРЕЩНЕШ В НОЩНИЯ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

Кого можеш да срещнеш в среднощните автобусни линии на София

София отскоро има нощен транспорт и още не можем да му се нарадваме. Това е най-великата инфраструктурна иновация от старта на метрото насам. Автобусите са чисти, шофьорите възпитани, двете левчета за билет – повече от приемливи. Но както животът ни е научил: никога няма пълно щастие. Коя е изненадата тук? Традиционният минус за тези географски ширини: хората.

ЕТО КОЙ ЩЕ ТИ Е КОМПАНИЯ ПО СЕДАЛКИТЕ, АКО ЗАЛОЖИШ НА ЛИНИИТЕ С „А“ ПРЕД НОМЕРА: 

Тийнейджъри

Кой знае защо да използваш градския транспорт е крайно непрестижно при всички поколения с изключение на Z. Даже сред определени прослойки с гордост се парадира, че не си се качвал в метро. Най-малките участници в купона нямат подобни задръжки! Те предпочитат да инвестират всичко до последната стотинка в течно и прашно забавление, в резултат на което партито приключва по седалките на някоя от нощните линии. За щастие кондукторите са доста сериозни господа, така че шум не се вдига – само се правят мета подмятания, хихика се, цъка се на телефона и чат-пат някой се натиска по ъглите.

Пияници

Тези пияници са от добрите пияници. Битовите алкохолици не излизат от квартала, а парти трещенетата не слизат от колата. Автобусните пияници са като малки бездомни деца, които търсят топлина в нощта и място, където да се сгушат, докато се довлачат до дома. Веднъж попаднали в топлата утроба на нощния транспорт, те заемат ембрионална поза и начаса захъркват. От време на време се стряскат, надигат се като сурикати, оглеждат се в мрака, после измърморват нещо еротично за майките на тийнейджърите и пак заспиват.

photo 1519635223365 d61c894d840d

Бачкатори

Ще познаете бачкаторите след нощна смяна по отруденото изражение, празния поглед и напрежението в свитите юмруци. Те излъчват толкова много негативна енергия, че са като нагнетена потна бобина за черна материя, която може да попие всяка усмивка в своята самоунищожителна спирала. По цял ден търкат талони, но пустият джакпот не идва и все не идва, дебиш. Затова се прибират от смотаната си работа в смотания си квартал при смотаното си семейство и мразят всеки, който не се чувства смотано като тях.

Странни хора с жълти торбички

Има едни градски герои, които обикалят по улиците и изглеждат… хъм, странно. Те винаги имат нелепа нелайфстайл раница на гърба и жълта торба в ръка. Какво толкова носят вътре, не е ясно, но май и не искаш да знаеш. Нищо чудно да се окажат мариновани детски ръчички. Те се придвижват по най-странни маршрути в градския транспорт и шансът да ги срещнеш в първото метро и в последният рейс посока Витоша е горе-долу еднакъв. Не са точно бездомни, но май нямат актуално местожителство.

ИЗГЛЕЖДАТ СЯКАШ ОТ ГОДИНИ НЕ СА ВОДИЛИ РАЗГОВОР, РАЗЛИЧЕН ОТ ВРЕМЕТО И „СЪСИПАХА Я ТАЯ ДЪРЖАВА“.

Случайни минувачи

Винаги в нощния рейс има един човек, който е стиснал вещите си в ръка, опрял е гръб в стъклото, ококорил е очи и сякаш си повтаря „В какво се забърках?!“ като в онази тъпата стара реклама. Този човек е решил да спести някой лев и сега се чуди дали сделката си е струвала преживяването. Не се моли, защото е атеист, но му минава през ума като последно спасение. Със сигурност е готов да крещи, ако някой се приближи опасно близко. И вече е подушил жълтата торбичка на странния човек и прави физиономия от мисълта за съдържанието ѝ. Най-вероятно няма повече да се качи тук. Не му харесва.

копирано от: goguide.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Гърция залови цял „хандбален отбор“ мигранти с фалшиви БГ паспорти

0 (0) 12 нелегални мигранти бяха арестувани от гръцките власти на летището в Атина заради фалшиви български паспорти. Те се опитали да отпътуват, като се представили за спортисти, съобщи БНР Мигрантите се представили за български отбор по хандбал, който пътува за международен мач. На гранична полиция представили официално издадени български […]
Migranti

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.