Ако децата растат при баба и дядо, те са по-щастливи, по-умни и по възпитани

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()

Любовта, грижата и подкрепата на бабите и дядовците оказва много благотворно влияние върху внуците. Затова свидетелстват многобройни научни изследвания.

baner-zdrave

1. Намалява се рискът от депресия

Емоционалната близост между бабите и дядовците и внуците води до намаляване на риска от развитие на депресия сред децата. В изследване, публикувано в списание The Gerontologist, взели участие 356 внуци и 374 баби и дядовци. Учени от Бостънския колеж анализирали данни, събирани 19 години.

Оказало се, че рискът от депресия се намаля както при младото, така и при възрастното поколение.

2. Повишава се чувството за стабилност и депресия

Business Here

Дядовците с бабите дават на внуците чувство за стабилност и емоционална безопасност. А в травматични ситуации или при семейни конфликти бабите с дядовците често служат като подкрепа за внуците.

Изследване на Оксфордския университет показало, че близката връзка между внуците и предците помага на децата да се справят с травматичните събития в живота, с насилието в училище или при развод на родителите.

Изследване под ръководството на професор Ен Бюкянън включвало повече от 1500 деца и изяснило, че тези, които са имали близки отношение с бабите и дядовците си, имат по-малко емоционални и поведенчески проблеми. Освен това, при тях чувството за самосъзнание е по-развито, което им позволява по-лесно да преодоляват трудностите.

3. Това облекчава задачата на родителите

Родителите често нямат време за игри и общуване с децата. Бабите и дядовците често заменят родителите, когато децата трябва да играят и да се забавляват. Освен това е малко-вероятно да издадат децата, така че внуците са готови да споделят с тях тайните си.

Всичко това подобрява емоционалната обстановка в семейството, защото родителите се чувстват по-спокойни, знаейки, че в тяхно отсъствие децата не страдат.

копирано от: svobodnazona.com

Ако децата растат при баба и дядо, те са по-щастливи, по-умни и по възпитани 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цветомир Найденов: „Божков е изнасилил стотици жени“

() Съакционерът на Васил Божков в „Еврофутбол“ Цветомир Найденов бе ексклузивен гост в предаването „Тази сутрин“ по БТВ. Божков е в неизвестност от няколко дни, като са му повдигнати 7 обвинения. Ето какво сподели Найденов:  „Васил Божков е сериен изнасилвач. Изнасилил е стотици жени, включително малолетни. Има подадени жалби – […]
Цветомир Найденов