Томислав Дончев: Утре следобед махаме КПП-тата

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
томислав-дончев

Извънредното положение ще отпадне, ако парламентът го гласува. Извънредното положение помогна да смекчим първия удар на масово заразяване, за подготовка. За месец и половина изминахме дълъг път – от шиене на предпазни облекла, до това обществото да се учи за обстановката. Това заяви пред БТВ вицепремиерът Томислав Дончев.

baner-zdrave

„Сега минаваме в една преходна фаза за една „нова нормалност“. Приближаваме се до живота преди пандемията. Утре следобед отпадат и КПП-тата“, каза още той. 

„Министърът на здравеопазването ще може да ограничава дадени области, ако има огнище“, разкри Дончев част от мерките след 14 май. 

„Не мога да обещая, че детските градини ще отворят на 14 май. Децата са по-малко засегнати от вируса, но лесно могат да се превърнат в заразители на бабите и дядовците си“, разкри вицепремиерът.

„Очакват се още няколко пика – през есента и зимата, има такъв сценарий, който казва, че с този вирус ще живеем както с грипа, очаква се че и през лятото вирусът ще затихне“, коментира още той.

„Театрите и моловете ще се отворят когато има траен спад на вируса. Искаме да съхраним здравето на хората. Театрите и кината са много рискови. Климатизацията подпомага заразата. Готови сме да либерализираме всяка мярка когато има спад“, допълни Дончев.

„Има страни, които махнаха извънредното положение и такива, които го удължиха до средата на лятото. Извънредното положение дава повод за спекулации. Всички системи ще се опитат да се възстановят след 13 май. Целият останал стопански живот, без моловете, кината и театрите, ще заработят“, коментира вицепремиерът. 

Business Here

„В началото гражданите имаха огромна необходимост да получават информация за вируса. За месец и половина гражданите разбираха за вируса от брифингите“, заяви още той.

Томислав Дончев заяви, че се обсъждат допълнителни икономически мерки за най-засегнатите бизнеси. 

източник: novini.bg

Томислав Дончев: Утре следобед махаме КПП-тата 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Махат КПП-тата от полунощ (ЗАПОВЕД)

() Това става със заповед на здравния министър От 00:00 часа на 6 май преустановяват дейността си контролно-пропускателните пунктове, организирани от Министерството на вътрешните работи, на входно-изходните пътища на областните центрове. Това става с издадена заповед от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Със същата заповед се отменят и по-строгите мерки за влизане […]
кпп