Експерт разкри кои храни да спрем веднага заради COVID-19

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

Към текущия момент в България няма нито един лекарствен продукт, с който да има данни, че може да лекуваме коронавирус. Това заяви ефира на bTV Антон Вълев – магистър фармацевт. 

„В световен мащаб също няма утвърден един единствен препарат. Има две лекарства, които може да влияят, но и двете не са налични в България“, добави той.

„Продължава да има проблем със защитните маски. Някакви количества започнаха да навлизат, но на изключително високи цени, но това се дължи на спекулативното покачване на цените от производителите“, каза Вълев.

Той сподели и какво е добре да правят хората в момента:

„Не се появявайте на места, където има голямо събиране на хора. След контакт с предмети да измиват ръцете си със сапун или да използват дезинфектат, който да е на спиртна основа – 80% спирт. Ако концентрацията е по-ниска, то не е ефективно срещу коронавируса“, каза той.

„Важно е да променим хранителния си режим – намаляваме приема на тестени изделия, млечни продукти и сладко – включително напитки и храни“, добави експертът.

„Важно е да избягваме преяждането, защото това сваля имунитета. Може да приемаме лекарства и хранителни добавки“, завърши той .

копирано от: marica.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

За коронавируса, манипулацията и стадото с овце.. Психолог Моника Балаян

0 (0) Психологът Моника Балаян: Ситуацията е класическа – личността се вкарва в стадото, за да бъде манипулирана – Като психолог какво мислите за истерията с коронавируса? – Честно казано, непрекъснато си задавам въпроса дали не ни прожектират отново филма с паниката за свинския грип. Ако си спомняте, тогава Съветът […]
Психолог Моника Балаян 768x432

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.