Хората, които плачат на филми са най-силните личности!

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

Докато някои хора се подиграват на други, че плачат или проливат няколко сълзи по време на неделната кино вечер, тези които се разчувстват по време на филми, може да са много по-истински и силни отколкото си мислите. Колкото повече съпричастни сме болката, която виждаме на големия екран, толкова по-силни сме в реалния живот.

През целия си живот ние сме обезкуражени да изразяваме свободно емоциите си и ни казват, че плачът е признак на слабост и едва ли не трябва да ни е срам от сълзите. И все пак, плачът е естествен начин на нашето тяло да реагира на силна болка, тъга и радост.

С течение на времето се научаваме да поглъщаме сълзите и да се изразяваме по по-подходящ начин. Но някои хора, изглежда, не са в състояние да задържат сълзите си, когато са в киното или в театъра, и често се смятат за емоционално слаби.

Ние обаче разбиваме тези стереотипи, тъй като тези хора са очевидно много по-силни, отколкото се смята. Те са силно емпатични и са склонни да се идентифицират с други хора, опитвайки се да разберат своите чувства и емоции. Емпатията е решаващ аспект от емоционалната интелигентност и тази способност е известна сред великите лидери и много успешни индивиди. Тези хора са психически твърди и знаят как да се отнасят към другите и споделят своята болка, скръб или щастие. Освен това те са по-щедри и общителни. Когато стъпим в обувките на героя и си представим различна реалност, ние се развиваме в по-отворени индивиди и ставаме все по-състрадателни към другите.

Нека си припомним думите на Роджър Еберт: „Живеем в кутия пространство и време. Филмите са прозорци в стените му. Те ни позволяват да влезем в други умове, не само в смисъл на идентифициране с героите, въпреки че това е важна част от него, но като виждаме света като друг човек”.

Затова следващия път, когато ви се плаче на филм или постановка, изобщо не се притеснявайте да го направите. Тези сълзи ще ви направят още по-силни.

А когато самите вие усетите, че не можете да контролирате емоциите си, пуснете ги да се излеят на свобода – това не е повод за срам, а привилегия.

източник: zodiakalen.com

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Почина съпругата на Емо Чолаков! Съболезнования!

0 (0) Тежка драма сполетя любимият на всички синоптик – Емо Чолаков. Жена му бе погребана вчера, в родния град на двамата Гоце делчев. Ден преди това, починала в София, след дълга и изтощителна битка с рака. Красимира бе едва на 39 години, ридаят близките до семейството. Именно заради болестта […]
емо чолаков

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.