Идеи за баня с дървен под

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()

Идеи за баня с дървен под

baner-zdrave

Главното разделяне на дървените подове се основава на използваната дървесина, която може да бъде мека или твърда. Материалът от широколистни дървета принадлежи към категорията на твърдата дървесина, а този от иглолистни дървета произлиза от меката дървесина. Това разделение не е свързано с издръжливостта и експлоатационния период на дървения под във времето. В зависимост от стила, който се цели да се постигне, останалите повърхности, които може да се използват за стените или тавана е желателно да бъдат също от висококачествени материали като мозайка, мрамор, камък или гранитогрес за баня.

Дървен под от европейски дъб

Дъбовият дървен под е отличен избор за тези, които обичат това дърво. Той се характеризира с бледокафяв цвят и създава меко и топло усещане. Дъбовият под се отличава с високата си якост и издръжливост във времето, както и със задоволителната си стабилност.

Дървен под от ироко

Business Here

Ироко е най-разпространеният вид тропически дървен материал. Високата якост и твърдост го правят подходящ, както за външна, така и за вътрешна употреба. В допълнение, към полагането му под формата на дървени подове за влажни помещения, той е широко използван и в корабостроенето.

Дървен под от „Doussie”

Подобно на ирокото, този вид дървесина принадлежи към семейството на тропическите видове дървен материал. Това е един от най-екзотичните и интересни видове за дървения под за баня. „Doussie” се отличава с богатия си червен цвят, който става по-дълбок, колкото по-дълго е изложен на слънчевите лъчи.

Дървен под от орех

Ако искате да усетите наличието на дърво в стаята, тогава орехът е идеален избор за постигането му. Това е много специално и топло решение. Оттенъците на ореховото дърво започват от тъмно кафявото и достигат почти до черно. С течение на времето и излагането на слънце, неговият цвят се променя, така че обикновено се боядисва преди да бъде лакиран.

Кленов дървен под

За разлика от ореха и с великолепния си тъмно кафяв цвят, кремавият оттенък на клена, има изключително приятен външен вид, който гали погледа. Той, също така, изобщо не е чувствителен към слънчевите лъчи и поддържа почти същия цвят във времето.

Източник: Магазин за баня – keramo-bg.com

Идеи за баня с дървен под 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

“Боец” закопаха Бойко – вкарват всички данни за далаверите му в Европейската комисия и при ЕС прокуратурата!

() ГД „БОЕЦ” представяме на Вашето внимание следните факти и обстоятелства, водещи до обосновани съмнения за извършени престъпления от българският премиер Бойко Борисов и образувано разследване срещу него за пране на пари, корупционни връзки и руско влияние от страна на испанската прокуратура и каталунската антикорупционна комисия по сигнал на БОЕЦ. […]
тиквун