Предимства на битумните керемиди и какво трябва да знаем

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

Много притежатели на лични къщи започват да залагат все повече на меките керемиди или т.нар. битумни покриви. Този факт се дължи на това, че те са изключително здрави и имат дълъг живот, според специалистите най-малко до 15, а някои достигат и до 35 години. Онова заради, което също са предпочитани е големият избор на форма, а също и на цветове, които могат да накарат домът ви да изглежда стилен и различен. В Америка над 80% от къщите имат меки покриви, а в Европа може да се каже, че този материал е в топ 3 най-предпочитани и най-продавани керемиди.

Битумният покрив е красив, но изисква редовна проверка на състоянието и навременно вземане на мерки. Когато навреме откриете и предотвратите проблема ще си спестите много главоболия, тъй като при този материал и най-малкият дефект бързо може да доведе до големи повреди. Това от своя страна ще ви задължи да смените покрива, дори понякога, из основи.

Меките керемиди са лесни за монтаж и почти не изискват грижа. Основното е да си направите план за преглеждане състоянието на покрива поне два пъти в годината. Хората го правят обичайно пролет и есен. Преди да инспектирате всяко кътче ще се наложи да направите почистване, като големите елементи и боклуци като клони, може да съберете в ръка. По-малките боклучета се почистват с четка, с цел да се запази непокътната керемидата.

По време на това почистване ни се отдава възможността да огледаме хубаво всяка керемида, да установим нейната здравина, да видим някакви напуквания или наранявания. Ако открием такива е добре да се допитаме до човек, който разбира и да премахнем и поправим щетата. Ако вие разбирате и смятате, че можете да се справите сами, също не го отлагайте.

Този вид керемиди предразполагат към образуването върху тях на мъхчета или лишеи, които не са притеснителни. Те лесно се премахват с помощта на специална машина, която работи на водна основа. Продават се в специални магазини, където е редно да ви инструктират да спазвате указанията написани на опаковката.

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Приспособления за обувки при поледица

0 (0) Зимните условия изобщо не са леки за обикновения човек и забързаният ми ежедневен график. Снегът и ледът могат да доведат до ситуация, в която от безобидно подхлъзване и падане да си нанесем сериозни травми. Контузиите и вариантът да си счупим нещо далеч не са леки, но и да […]
зимни обувки

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.