„А бе, Горанов, сега професорът Гечев като ни гледа и си вика: Борисов е станал шофьор на Горанов..

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
горанов12

Премиерът Бойко Борисов отново е на обиколка из страната с джипа. В момента Борисов е в Перник, а негови спътници са кметът на града Станимир Владимиров, финансовият министър Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

baner-zdrave

По-рано БСП поиска Горанов да присъства на дебатите в парламента по промените в Закона за ДДС. Председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че министър Горанов не може да присъства, защото има предварително поети ангажименти, но е осигурил присъствието на заместник-министър.„А бе, Горанов, сега професорът Гечев като ни гледа и си вика: Борисов е станал шофьор на Горанов… Горанов му стъпи на шията и сега го вози.“

Това каза премиерът Бойко Борисов, докато возеше в джипа финансовият министър Владислав Горанов. Докато в парламента текат дебатите по намаляването на ДДС за ресторантите на 9%, Борисов и Горанов инспектираха как върви строежът на новия водопровод в Перник. Инспекцията бе излъчена на живо от профила на Борисов във фейсбук.

Горанов бе категорично против намаляването на ДДС, но Борисов заяви, че това е политически решение. И дори каза, че той е шефът и който не е съгласен може да си подаде оставката. Борисов визираше Румен Гечев, депутат от БСП. В джипа двамата демонстрираха добри отношения. В същото време в парламента депутатите от БСП настояваха Горанов да присъства на дебатите.

В колата бяха още зам-регионалният министър Николай Нанков и кметът на Перник Станислав Владимиров, който бе избран с подкрепата на БСП.Борисов изтъкна, че водопроводът от язовир „Белмекен“ за Перник досега не е давал аарии.„За един месец докарахме 300 000 литра вода от Родопите в Перник. От страни винаги е по-лесно да се дава акъл, но строителството е друго нещо – да го пуснеш и от първия път да върви. В града се копае здраво. С месеци текат поръчките, за да се стигне до смяна на водопроводите. Ако всеки е сменял по един водопровод през десетилетията, нямаше да трябват 12 млрд. лв. за такива дейности“, каза още Борисов.

Business Here

Кметът на Перник Станислав Владимиров посочи, че водопроводът дава вода на близо 30 000 души.

„Нощният режим в града се държи заради загубите на вода. Има много голям интерес за жилищно строителство в Перник. Много бързо напредват дейностите и хората са доволни. До ноември всичко ще приключи. 4 лота се правят в целия град с довеждащи водопроводи. Всеки метър, който се подмени в Перник, ще свали загубите на вода“, каза Владимиров.

Зам.-министър Нанков посочи, че освен технологичните загуби на вода има и загуби от кражба на вода. Около половината загуби в страната били от недобросъвестни практики.

Финансовият министър категорично се изказа против намаляването на ДДС от 20 на 9% за хотели и ресторанти, както и за книги и учебни помагала. Владислав Горанов не взе участие и при обсъжданията в Комисията за бюджет и финанси.

Според становището на Министерството на финансите, за да се компенсират загубите, общата ставка по ДДС трябва да се качи на 24% или данък печалба за бизнеса да се вдигне до 17-18 на сто. По-ниският данък за ресторантьорите ще коства на бюджета 150 млн. лв. Свалянето на ДДС на 9% за книги, учебници и помагала ще лиши бюджета от 13 млн. лв.

vlastta.bg

„А бе, Горанов, сега професорът Гечев като ни гледа и си вика: Борисов е станал шофьор на Горанов.. 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Протест пред МС: Мая Манолова призова ревизия на управлението на Бойко Борисов /видео/

() Мая Манолова призова за ревизия на управлението на Бойко Борисов множеството граждани, които се събраха пред Министерски съвет на протестен митинг организиран от водената от нея формация ”Изправи се България”. По думите й този път има кой да им поиска сметката на управляващите.Манолова обяви, че предлагат икономически план от […]
manolova234