Ананиев издаде нова заповед относно противоепидемичните мерки

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
Ананиев

Здравният министър регламентира и пътуването на работници за селското стопанство

До 13 май се удължава срокът на въведените противоепидемични мерки на територията на България. Това става ясно от най-новата заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Като мотив за решението е посочена усложняващата се епидемична обстановка у нас, свързана с разпространението на COVID-19.

Припомняме, че преди дни по предложение на Министерски съвет и въз основа на конституцията Народното събрание удължи до 13 май извънредното положение заради разпространението на коронавируса у нас.

То бе въведено с решение на парламента на 13 март и първоначално беше до 13 април.

Това означава, че до 13 май няма да се провеждат учебни занятия и извънкласни занимания, няма да се посещават заведения, ресторанти, големи търговски центрове с изключение на банковите и застрахователните офиси в тях, аптеките и хранителните магазини. Затворени остават и детските ясли и градини. В заповедта са забранени всякакъв вид масови мероприятия, плановите детски и женски консултации, плановата оперативна дейност на болниците и пр.

Здравният министър издаде и заповед, касаеща обработващите селскостопански площи и собствени земеделски имоти.

От нея става ясно, че водачите на транспортни средства, превозващи сезонни земеделски работници до обработваемите селскостопански площи, трябва да представят служебна бележка от работодателя на сезонните работници, в която е посочен маршрутът и списък на пътниците.

Работодателите са длъжни да осигурят на работниците лични предпазни средства, в т.ч. защитни маски за лице и ръкавици. Превозвачът е задължен да дезинфекцира транспортното средство преди отпътуването. Това нареждане даде здравният министър със своя Заповед № РД-01-196/10.04.2020 г.

ПРОЧЕТЕТЕ ЗАПОВЕДТА!!!

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Каракачанов наруши забраната за посещаване на паркове

0 (0) Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е заснет да седи на пейка с друг мъж в парка пред Народния театър. Кадърът беше публикуван в групата „Забелязано в София“ във Фейсбук.  Градските градини и парковете обаче влизат в обхвата на заповедта на министъра на здравеопазването от 20 март, с […]
каракачанов

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.