Епидемия няма и няма да има

Споделете тази статия с вашите приятели!
()

В щаба за коронавируса да не се държат паникьорски

baner-zdrave

Д-р Георги Тодоров е лабораторен лекар, практикувал три години в Република Гана в условията на епидемии и зарази. „Дневник“ се обърна към него да коментира какви мерки са необходими срещу коронавируса. Заглавието е на редакцията.

банер-728x90 (1)

Първо е грижата за медицинския персонал – да се осигурят маски и очила за тях. После да се осигурят места за прегледи на хора със симптоми, да се обясни на хората, че не всеки, който кашлюка, е с коронавирус.

Да се определят местата за лечение на хората в средно тежко и тежко състояние.

Да се обясни, особено на възрастните хора, че следва най-много да ги пазим, да не се събират в големи групи и да покажем, че сме готови да се погрижим за тях.

Business Here

Да се види с какви апарати за механично асистирана вентилация разполагаме за изпълнение на клинична процедура 3.1 в болниците – това е номерът на механичната вентилация в НРД 2020.

Да се обясни, че това не е особено опасна инфекция – ООИ. Не е!!!

А и в щаба да не се държат по този паникьорски начин!

Да се отворят училищата и да се позволи на хората да са в нормалния си ритъм на живот. Инфекцията е капкова и няма сила, която да я спре, но има мерки за ограничаването й, само че не и такива като в Габрово и Плевен.

Всички заповеди са неадекватни – затварят се отделения в болница, инфекциозните са пълни с хора без особени индикации за хоспитализация! А медиите са се побъркали! Томислав Дончев бе в бТВ – какво разбира? И се роди шедьовърът, че паниката щяла да доведе до по-висока заразяемост с коронавирус. Слушайте доц. Мангъров редовно, той е инфекционист през последните 40 години! (доц. д-р Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозната болница в София – бел. ред.)

Не мжем да спрем разпространението – но можем да предпазим хората максимално, без паникьорски и рестриктивни мерки!

Епидемия няма и няма да има.

Епидемия е, когато има заболели независимо от тежестта на симптомите 200/10 000 души. Този критерий не беше изпълнен и за парагрип Б тип „Виктория“, признанието го има на сайта на РЗИ – Русе, РЗИ – Варна, и РЗИ – Бургас, но щабът (без д-р Кунчев) си скри невежеството зад това тъпо решение.

Истерията в Италия също е много обезпокоителна! 5300 със симптоми, от тях починали 330. Да обяснят защо при еталон 200/10 000, респективно инфектирани, обявяват епидемия при 5000/16 милиона. Критерият е на СЗО, не на д-р Тодоров.

И сега една графика:

В щаба за коронавируса да не се държат паникьорски

Видно е, че един носител предава на 2.5 нови, това прави КОВИД-19 точно като грипа! Най-заразно е морбили и там контактните на контактните също предават. Прогнозата ми е, че математически ще протече според популацията на страната по-леко от грип А като последствия и мерки трябва да се вземат, но не и като ООИ и спиране на правата и доходите на хората.

И да се спрат глупостите да се поставя под карантина в болница всеки контактен.

Това за морбили не се прави. Варицелите са в домовете под карантина, а коронавирусът – в болницата.

И още нещо – да се изследват хората с бързи тестове. Досега имаме 3 бързи теста като предложение и нито един не е въведен от страх да няма положителен резултат, което да доведе до карантина на лабораторията и убиване на бизнеса й!

И още нещо: Наредба №1 на МЗ – стандарт по клинична лаборатория, по отношение на имунологичните методи е разделила на пресяващи с висока акуратност тестове и референтни потвърдителни на първите положителни, такъв е и РТ-ПСР. Толкова е просто! dnevnik.bg

копирано от; novini.london

Епидемия няма и няма да има 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Мутафчийски през сълзи: ЗАДАВА СЕ ЧУДОВИЩНА ЕПИДЕМИЯ!

() Паниката е огромна! На всеки кръгъл час се пуска извънреден брифинг на генерал, майор, лейтенант, доктор и още куп титли изписани преди името на Мутафчийски. Той просто говори това, което му се диктува отгоре! В момента цялата власт е в ръцете на Борисов, и се случва това което той […]
Mutafchiiski