Искаме гаранции, че нито един килограм чужд болничен боклук няма да идва в България

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
нинова

Министър Емил Димитров : Не мога да дам такива гаранции

baner-zdrave

Коронавирусът измести други кризи, една от които беше тази с боклука. Тук стоеше много сериозно въпросът за вноса на болничен отпадък от Европа и трети страни на територията на България. Питам министъра на екологията – как да направим така, че да има гаранции, че в момента, при тази епидемия, при вероятността огромни количества болнични отпадъци да се събират във всяка европейска държава, да се спре вносът от Европа на такъв боклук в България? Ако трябва изрично да го направим – в този закон. Миналия път не решихме този проблем с кризата с боклука. Остана си възможността за внос. Сега опасността се засилва заради многото случаи на болестта – починали и т.н., както и нарастващото количество болничен отпадък в Европа. Искаме да ни дадете гаранции, че нито един килограм от това нещо няма да влезе в България. Това заявих в парламента във въпрос към министъра на околната среда и водите.

Министър Емил Димитров каза, че не може да даде гаранции. Оплака се пред народните представители, че Агенция Митници не му дават и един ред информация какъв боклук влиза на територията на България. Ето за този хаос и безотговорност на правителството ви говоря. Напълно сте объркани и не знаете какво правите.

Корнелия Нинова, FB

Искаме гаранции, че нито един килограм чужд болничен боклук няма да идва в България 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Преиграва ли се с коронавируса? Грипната епидемия в Италия през 2016 отне живота на 24 000 души

() Грипната епидемия в Италия през 2016 отне живота на 24 хиляди души. Изненада: светът тогава не затвори. Преиграха ли правителствата с мерките, които взимат в борбата с коронавируса? Това е тема на нов анализ, публикуван преди няколко дни, 17 март, вторник. Един професор от Станфорд на име Джон П.А. […]
Coronaitaly