Който включи бойлер и печка, излиза на свободния пазар

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

Домакинствата с дневно потребление над 30 киловатчаса няма да получават необходимата им електроенергия от регулирания пазар, а ще купуват на свободни цени от борсата, предвиждат поправки на ГЕРБ. Съответните промени Закона за енергетиката ще внесе шефът на ресорната комисия Валентин Николов, познат като „Баничката” (заради професионалното си минало в сферата на доставките на бързи закуски в софийските детски градини и училища). Управляващите предвиждат мярката да влезе в сила със задна дата – от 1 януари 2020 г. вместо с новия регулаторен период, който започва на 1 юли, заяви Николов пред 24 часа.


Според Николов промените ще засегнат 2000-3000 хил. „къщи с басейни и сауни“, чието общо потребление било около 2 млн. мегаватчаса за 1 г.. По думите му това количество ще може да бъде извадено на свободния пазар, където цените са по-високи, а производители като АЕЦ Козлодуй и ТЕЦ Марица Изток 2 да започнат да получават повече приходи. Реално подобна консумация правят и обикновените домакинства без „басейни и сауни”. Това е консумацията на обикновен радиатор за 1 денонощие, или бойлер+печка.

Идеята вече е срещнала одобрението на работодателите и електроразпределителните дружества, а енергийният министър Теменужка Петкова също е била запозната с тях.

копирано от: 19min.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Работата е по-голям убиец от пиенето, наркотиците и войната - СТИВЪН ФРАЙ

0 (0) Кое е три пъти по-опасно от войната? Работата е по-голям убиец от пиенето, наркотиците и войната. Около два милиона души умират годишно от болести и инциденти, свързани с тяхната работа, а само около 650 000 биват убити във война. Най-опасни са професиите на земеделците, миньорите и строителите. Според […]
карикатура

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.