Срути се част от виадукт, двама загинаха на магистрала „Хемус“

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
Hemus Magistrala

Двама строители загинаха при трудова злополука по време на работа на автомагистрала „Хемус“ край търговищкото село Буховци. Окръжният прокурор на Търговище, Диляна Стоянова обясни, че инцидентът е станал при срутване на бетонна колона, съобщава БНР.

baner-zdrave

„Срутила се е изграждаща се бетонна колона и от голяма височина са паднали двама работници, и са починали на място. Ще бъде изискан доклад от Инспекцията по труда във връзка с констатациите, които те са направили. Ще се назначат необходимите експертизи”, каза Стоянова.

Работата на обекта за днес е преустановена. На строежа край Буховци се е срутил част от виадукт – бетонна колона с височина около 15 метра, от която са паднали двамата работници.
Мъжете, съответно на 42 г. и 51 г., са служители на шуменска фирма. Единият е от омуртагското село Врани Кон, а другият – от град Върбица. Образувано е досъдебно производство, което се води от Окръжната прокуратура в Търговище. Ще бъдат изяснени причините, довели до срутването на кофража; както и има ли неизпълнение на условията на труд, които да са в пряка причинна връзка с инцидента.
Мястото на инцидента е посетено от директора на Инспекцията по труда в Търговище Галина Градинарова, от директора на областната дирекция на МВР комисар Николай Ненков и от областния управител Митко Стайков.
По думите на Градинарова фирмата е проверявана от Инспекцията по труда. Починалите имат трудови договори, имат заповед за полагане на извънреден труд за деня. Тепърва ще се изяснява има ли нарушения в технологичните и процедурните правила с оглед на дейностите, които са извършвани в момента на злополуката.

копирано от: plovdiv-press.bg

Срути се част от виадукт, двама загинаха на магистрала „Хемус“ 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

МВФ към България: Вдигнете данък сгради и осигурителния доход

() България може да увеличи леко държавните разходи и да си позволи лек бюджетен дефицит. Условието обаче е парите да се вложат в смислени инвестиции – образование, здравеопазване, социални грижи. Средствата за по-високите разходи могат да дойдат от по-добра събираемост на ДДС. Целта е финансовата стабилност на страната да се превърне в […]
МФВ