Георги Георгиев, БОЕЦ : Тепърва започват измамите и големият грабеж

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
boets

„Сега тепърва започва големия грабеж на милионите и милиардите, които уж правителството ще даде на бизнеса. Естествено ще си ги налеят в своите твоите кръгове и обръчи. Видях информацията, че правителството е одобрило договор с Китайска компания за доставка на 1 милион предпазни маски и няколко респиратори. 3 милиона лева е цената само на маските. Това е абсолютен грабеж. Няма такава цена – 3 лв. на маска. Просто няма такава цена. Цените са в центове“.

Това сподели пред Фрог Нюз Георги Георгиев от гражданско движение „БОЕЦ“. Вижте цитираната от него инфомация и  какво още каза той:

Да оставим и това, но в момента цял един бранш – шивашкия, в който работят над 200 000 души, буквално агонизира и умира. Днес ми се обади колега от Пловдив, който има малка шивашка фирма, каквито има хиляди в България, който ми каза, че е имал свое магазинче, шие за вътрешна употреба и са му затворили магазина. Помоли за контакти, за някакво ишлеме, някак да се справи, нещо, от някъде да намери, за да задържи хората си на работа, защото иначе загиват.

Ние предложихме безплатно да изработваме маски, само да ни осигурят материали. В момента има стотици шивашки фирми, които биха могли тези  1 милион маски и защитни облекла и каквото се сетите друго, вместо да наливаме милиони в Китай в момента и да се чудим тук как да имитираме тук някакви мерки за бизнеса, като кредити и т.н. – хората не искат пари, хората искат работа в момента.

Това би могло да помогне – ето ви средства и работа, ще осигурим маски. Това е могло да се организира буквално за два дена и да се работи от седмици. Никой не го прави. Декларациите, че „ще подкрепяме бизнеса“ са едно, действията са друго. Действията са да се остави да умира бизнеса в момента. Ето това е едно от нещата, които са елементарни. Всяка една шивашка фирма може за часове да превключи да изработва предпазни средства. Ние също шихме, но държавата отказа да работи с нас. Шихме за приятели, изпращахме в цялата страна. Ушихме маски с всичкия материал, който имахме наличен. Това, което проверихме и това което бяха категорични специалистите е, че каквито и да са материите, при два-три пласта е достатъчно да се осигури нормална защита. Говорим за същата надеждност, каквато имат маските за еднократна употреба, но нашите са за многократна, може да се пере и да се използва. Поискахме одобрена мостра и платове и веднага можехме да започнем да го работим. Двама души можем поне 500 маски на ден да направим, ако не и повече.  До сега с хиляди да сме направили, както и всички тези компании в страната.

Това което се случва е пример за лицемерието на държавата в приказките й за подкрепа на бизнеса. Имат инструмент, с който не да подаряват или с кредити, които после да се чудим как да плащаме и да загробиш бизнеса, а да му дадат работа. Хем  ще е полезен в кризата, хем ще може да оцелее в кризата и да си плаща заплатите, осигуровките и да работи. В България има изключително много шивашки фирми и  то на ниво, а това е елементарно изделие. Подкрепата е нужна за малките фирми, които имат по 5, 10, 15 работника. Такива са стотици, ако не и хиляди в България. Но това не се прави, а това е и само началото. Обявиха вече милиардите и грабежът тепърва започва. Ще следим внимателно  всяка стотинка и всеки лев къде отива.

pravitelstvo

източник: blagoevgrad-news.com

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Сицилия се готви за масов обир на супермаркети

0 (0) „Стига сме стояли вкъщи, няма какво да ядем“, скандират недоволни оронавирусът е на път да подпали в Италия бунтовни пожари, като първият лумна в Сицилия, пише „Монитор“. В ранния следобед двайсетина младежи от Палермо напълват количките си  в супермаркет, но отказват да платят стоката на касите. А когато […]
сицилия

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.