УВЕЛИЧИХА НА 5500 ЛВ. ЗАПЛАТАТА НА ШЕФКАТА НА НАП, КОЯТО ДОПУСНА ТЕЧА НА ЛИЧНИТЕ НИ ДАННИ

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()

Правителството увеличи основната месечна заплата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) Галя Димитрова на 5500 лева, считано от 01.01.2020 г., пише Клуб Z. Без значение, че под нейно ръководство се случи най-големият теч на лични данни в историята на институцията.

baner-zdrave

Повишението на заплатата на Димитрова се дължи най-вече на принципното административно увеличение на разходите за персонал в бюджетните организации за 2020 г. Според Закона за държавния бюджет, тази година всички чиновници ще взимат с по 10% повече. Така заплатата на шефката на НАП от 5000 лв. става 5500 лв. 

През лятото Галя Димитрова „блесна“ със своя професионализъм. Когато беше извършена хакерската атака срещу сървъри на ведомството, вследствие на която в интернет изтекоха милиони лични данни на български граждани, тя отказа да прекъсне платения си годишен отпуск. 

А после сподели пред медиите, че е било  „много тежко, но добре обмислено решение да не си прекратява отпуската“.

Въпреки че всички данни сочеха за тежки пропуски в системите на НАП, управлявани именно от Димитрова, за действията или бездействието ѝ не беше поискана отговорност и тя бе защитена от финансовия министър Владислав Горанов. 

Business Here

копирано от: gospodari.com

УВЕЛИЧИХА НА 5500 ЛВ. ЗАПЛАТАТА НА ШЕФКАТА НА НАП, КОЯТО ДОПУСНА ТЕЧА НА ЛИЧНИТЕ НИ ДАННИ 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Започва ли война в България?

() Третата Световна война започна в България! Бойко Борисов говори за стабилност, но искат да бутат резерва в БНБ. Васил Божков вече си отряза опашката. Не един са просветените, че нещо става в световната геополитика. Военен министър си купува къща в Монако. Брендо си купува имот в Нова Зеландия за […]
Радев на бойно поле