ЗА ХЛЯБ С ВИНЕТКА: Камери на тол системата на главна улица във видинско село

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

Пътят е второкласен и води към границата ни със Сърбия

В пет видински села, хората, за да отидат за хляб в центъра на селото ще трябва да имат винетка. В село Новоселци, за да се стигне дори до гробищата ще е нужен винетен стикер.

„Ходил съм два пъти да си купя хляб и това ще ми струва 300 лева, защото е сложена някаква камера“, каза Владимир Витков – жител на Новоселци.

Камерите на тол системата са поставени на главната улица във видинското село Новоселци, второкласен път, водещ към границата ни със Сърбия. Това означава, че на хората дори и само в селото да карат, ще им трябва винетка.

Витков живее на метри от новите камери. „Не мога да отида с колата си до центъра, за да си купя хляб. Трябва да въртя само по поляната тук. Ако изляза на главния път, само заради това, че съм излязъл на него подлежа на глоба“, коментира той.

Камерите са поставени преди дни на съществуващо досега съоръжение, на което имало трафик камери. „Камерата се намира на 350 метра, вътре от селото, от края му и на 230 метра от центъра. Половината село ще трябва да бъде без винетка, другата половина да е с винетка. Това според мен не е нормално“, каза Пламен Димитров – жител на село Новоселци.

Жителите и кмета на селото вече са подали жалби и очакват камерите да бъдат преместени извън селото.

„Имаме адресно регистрирани живеещи хора, които нямат право в момента без винетка да се приберат вкъщи и без да бъдат глобявани“, коментира Меган Вилиева – временно изпълняващ длъжността кмет на село Новоселци.

копирано от: nova.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

На крачка от бой в парламента: Патриотите обвиниха ГЕРБ в тайни договорки с ДПС

0 (0) Със сериозен скандал започна днешното заседание на Народното събрание. Градусът на напрежението се повиши дотолкова, че за малко да се стигне до физическа саморазправа. Повод стана избирането на нов заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията. От „Обединени патриоти“ обвиниха ГЕРБ в тайни договори с ДПС да бъде […]
парламент

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.