Апартаментът на Владислав Горанов – казус “на трупчета”

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0b0d0bfd0b0d180d182d0b0d0bcd0b5d0bdd182d18ad182 d0bdd0b0 d0b2d0bbd0b0d0b4d0b8d181d0bbd0b0d0b2 d0b3d0bed180d0b0d0bdd0bed0b2 d0bad0b0

Разследване на в. "Сега"

Казус на трупчета. Така може да бъде определен случаят с апартамента на бившия вече финансов министър Владислав Горанов. Въпросът дали съществува извършено престъпление продължава да стои на дневния ред на прокуратурата, която иначе продължава усилено да работи. Живее ли Владислав Горанов безплатно е въпрос който бе зададен през ноември 2018 година. На вниманието на специализираната прокуратура пък попадна през март 2019 г.

Имотът е собственост на бизнесмена Иван Сариев, чийто син е назначен в доскоро подопечното на Горанов ведомство през 2015 г.. Сариев освен това е и кръстник на бившия финансов министър и децата му. Имотът, в който Горанов живее безвъзмездно от 2012 г., е доста луксозен.

Неохотна обаче бе проверката на прокуратурата.

Първоначално протакането бе оправдавано с това, че се чака произнасянето на КПКОНПИ дали Горанов е в конфликт на интереси. На 1 март м.г. КПКОНПИ постанови, че Горанов не е нарушил закона. Финансовият министър сам си плащал сметките, а и не е свързано лице със Сариев. Не съществувал и конфликт на интереси при назначаването на Сариев-младши във финансовото министерство, припомнят от в. “Сега”. Решението не бе протестирано прокуратурата.

Сред мотивите на антикорупционната комисия да оневини Горанов беше, че 13-е фирми, свързани със Сариеви, не са печелили обществени поръчки на финансовото министерство. Следователно Горанов не е упражнил никакви правомощия по служба, нито пък има частен интерес, който би могъл да му влияе.

Пътят на преписката

В доклада на прокуратурата, който бе представен от Иван Гешев миналата седмица, 99.2% от преписките се решават от прокурорите в срок от един месец. Докъде е стигнала преписката по казуса с апартамента и Горанов обаче не е ясно.

Каква е причината за протакането не е известна, въпреки опитите на изданието да проследят казуса. Миналия четвъртък въпросите бяха зададени на говорителката на спецобвинението Генка Брезашка, която е и прокурор. Тя е поискала те да бъдат изпратени в електронен формат, а отговорът се е забавил няколко дни. В него обаче фигурират данни за друго дело. Последвала реакция все още няма.

“На този фон в отговорите на ръководството на прокуратурата до Европейския парламент се твърди, че обвинението "действа да осигури необходимата на гражданското общество информация от обществен интерес, включително чрез публикуване на материали по делата". Пропуска се обаче колко избирателно се прави това”, информират още от в. “Сега”.

Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ГДБОП нахлува при невинни хора с бебе, бие, връзва ги, пуска им електрошок и им крещи ”боклуци”

0 (0) Служители на ГДБОП са нахлули с взлом по погрешка в апартамент в столичния квартал „Левски-Г“ преди няколко дни по време на акция срещу група за рекет и имотни измами. Те били и ритали невинните хора с 4-месечно бебе, сложили им белезници, пуснали им електрошок и ги наричали боклуци. […]
gdbop

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.