Община Гълъбово е коалиция между ДПС и Ковачки

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bed0b1d189d0b8d0bdd0b0 d0b3d18ad0bbd18ad0b1d0bed0b2d0be d0b5 d0bad0bed0b0d0bbd0b8d186d0b8d18f d0bcd0b5d0b6d0b4d183 d0b4d0bfd181 d0b8

В края на миналата година общинският съвет в Гълъбово гласува споразумение за горене на минимум 500 000 тона отпадъци с "Брикел" на Ковачки. С което гарантира превръщането на града в сметище. Само четирима от съветниците са против.

Съгласно споразумението, община Гълъбово се задължава да не разгласява информация, свързана с него. Действа се полуконспиративно, макар че още тогава текстът става достояние на гражданите. Договорът не започва действие само заради проблеми с комплексното разрешително и започналата обществена кампания срещу вноса на боклуци. И сега обаче "Брикел" настоява да гори биомаса, нефтошисти и RDF и че това е по-екологично от въглищата. Като нямаш технология и нормална сероочистка, нищо не е екологично.

"Брикел" е сравнително малка централа за размерите на "Марица изток". С обгазяването на Гълъбово обаче нанася огромни имиджови щети на комплекса, който и без това е пред фалит, ако не са стотиците милиони субсидии под една или друга форма.

Не само хората бягат от града. Дейността на "Брикел" пречи на трансформацията на региона в чист индустриален хъб, който може да запази работни места и качество на живот, и то без да тежи на данъкоплатеца. Аз вярвам в бъдещето на Гълъбово като успешен икономически център. Време е и властта да повярва и да работи целенасочено това да се случи. Вместо да толерира схемите на местното управление, което е коалиция между ДПС и партията на Ковачки. Колко удобно за прокарване на мръсни интереси.

Владислав Панев, общински съветник от "Демократична България" в Столичния общински съвет

Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ДПС БИ ШУТА НА БОРИСОВ! НЯМА ДА ПОДКРЕПИ ВНС И ПРОЕКТ ЗА НОВА КОНСТИТУЦИЯ

0 (0) ДПС няма да подкрепи проекта на ГЕРБ за нова конституция, както и свикване на Велико Народно събрание, бе решено на извънредно съвещание на Националния съвет на ДПС. ДПС няма да гласува за свикване на ВНС и няма да подпише проекта на ГЕРБ за нова конституция. С думи прости […]
дпс

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.