Борисов: Аз върша работа за толкова пари, и се жертвам, и рискувам…

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
баце

Това каза по време на брифинг с Медицинския съвет и здравния министър премиерът Бойко Борисов на въпрос за запалтите на депутати, министри  ипрезидент, които се вдигат от1 април 2020 г.

„На следващото заседание на МС ще предложа министрите също да даряват половината си заплати“, каза още Борисов.

Според него не трябва да отпадат субсидиите за партиите, защото те сега много работели.

„Вчера ми излезе тестът за коронавируса. Понеже прочетох, че сме били удължили извънредното положение, понеже съм бил болен. Абсолютни идиоти!“,каза той по адрес на публикациите, че бил болен и съжали, че текстът за наказания при фалшии новини е отпаднал от текста на закона за извънредното положение.

„Наредил съм на депутатите от ГЕРБ да внесат решение да си замразят заплатите към декември 2019 г. Проведох Изпълнителна комисия на ГЕРБ днес. Решили сме ПГ на ГЕРБ да внесе проект на решение за замразяване на депутатските заплати, както и да правят дарения на половината си заплати“, каза още той.

На въпрос чувства ли се популист, като ще се намаляват заплатите на депутатите, той отговори „Абсолютен! Абсолютен!“.

Въпросът бе по повод изявлението на председателя на парламента Цвета Караянчева от ГЕРБ, че е популизъм да се замразяват заплатите на депутатите.

Той заяви, че досега си е правил два теста, от началото на епидемията, и ще си ги плати, защото „журналистите ставате вече дребнави кой плаща и за какво плаща“, ядоса се премиерът.

Засега абсолютно доказаното е, че само социалната изолация помага. До 2-3 седмици ще става все по-тежко, ще бъдем в пика, каза още Борисов.

Възложил съм 2 млн. бр. маски да се произведат и да се раздадат, понеже за цигари може, за маска не може, да се дадат,

каза Борисов на въпрос защо в Австрия се раздават, а в България хората си ги купуват. Не знаех, че 3,50 лв. е много, не е проблем за парите, заредили сме ресурс, добави Борисов.

източник: 24novini.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Слави Трифонов към Борисов: Я не ми се карай!

0 (0) Бойко, моралът е преди закона, казва шоуменът Бойко Борисов, ще ти говоря на „ти“, защото от тия брифинги имам чувството, че живеем заедно. И така, предполагам, е с всеки българин. Така че – второ лице, единствено число! Гледах, разбира се, брифинга на обяд. А бе, ти защо се […]
slavi-trifonov-kam-borisov-a-ne-mi-se-karai-1

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.