Васил Василев: Корабокрушението на кифлата Калина Андролова

Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)

По-рано журналистката разкритикува президента Радев

Vasil Vasilev

Васил Василев силно разкритикува журналистката Калина Андролова за критиката й към президента Румен Радев.

По-рано тя написа в профила си във Фейсбук, че България не познава по-невеж държавен глава от Радев.

Ето и целия текст:

„Били сме всички на една лодка ! Т.е. смятате да отидем вкупом на дъното.

Така ли ?

Пардон !

Ние не сме в същата.

Вашата е една изтърбушена гемия, напоена с мърсотия, проядена от корупция, която всеки момент може да отиде на дъното. Платната ѝ са съдрани, моторът хърка, никой не знае накъде духа вятърът, а водата нахлува отвсякъде.

Паникьосани юнги и медийни прислужници запушват с телата си пробойните, но напусто. Претоварена с плячка, тя а-ха и ще загребе вода. Имате баласт, но не смеете да го изхвърлите, понеже ще излязат наяве и кирливите ризи на капитана.

Щяхме, може би, да сме в една лодка, ако г-жа Цачева беше станала президент. Разбирам, че съжалявате за тази възможност.

Какво щеше да се случи тогава ли ? По-добре ли щяхме да бъдем ? Щяхме ли да станем по-богати, по-силни, по-здрави, щяха ли да се раждат повече деца, щяхме ли да измираме по-бавно, мутрите по-малко ли щяха да бъдат, управляващите нямаше ли да са толкова некадърни, нямаше ли да крадат така истерично, нямаше ли да изнасяме злато и да внасяме боклук, щеше ли да има къща в Барселона ?

Може би тогава сестрите нямаше да се катерят по прозорците, майката нямаше да се хвърли с двете си деца под влака, баби и дядовци нямаше да умират от глад и студ ?

Така ли щеше да стане ?

Радев ли е причината? А ?

Не, разбира се ! Знаем защо и заради кого е така, но не ви стиска да го изречете. Дори Цачева да беше върховен главнокомандуващ, положението на фронта на мизерията щеше да е същото. Пенсиите все щяха да са жалки, въздухът пак щеше да е отровен, корупцията пак щеше да процъфтява, пак щяхме да сме първи в смъртността и последни в раждаемостта. Всичко щеше да е като сега.

С изключение на едно. Нямаше да я има другата лодка. Тази, която прибира на борда надеждите, която внася упование, че така няма дълго да продължава и че безпътицата има край. Там платната са устойчиви, има попътен вятър, моторът е изправен и най-важното – има посока. А, и екипажът не е оплескан в далавери.

Разбираемо е, че сравнението ви дразни. По-лошо, виждате, че ураганът, който идва, ще потопи прогнилата гемия, а здравата ще оцелее. Затова гледате да торпилирате алтернативата. Тя също да потъне, та да не сте сами на дъното.

Няма как да стане ! Крушението ще сполети този, който не се е грижил за кораба, грабил го е, разпродал е де що има за продажба, разсипал го е, блъскал го е по скалите и е управлявал с негоден екипаж. Чака него и немуподобните – слуги и съратници.

А здравата лодка ще намери сигурен пристан, не се притеснявайте.“

източник: eurocom.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Системата, която ни убива се променя!

0 (0) Мая Манолова и Майките, Слави и всички, които показаха, че „системата ни убива“ и днес се изправят пак срещу системата, която е в пълна мобилизация и тя се променя. До вчера нямаха полицай в малките населени места, но днес обаче има полицаи на входовете и изходите на градовете. […]
Maya
BulgarianEnglishGreek