Наглост! 45 дни ваканция ще получи Парламентът, заради “коронавируса”

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()

45 дни ваканция, считано от утре, ще получи Парламентът, заради “корона-вируса”.

baner-zdrave

Предложението внесе председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, по искане на ПП ГЕРБ.

В мотивите се посочва, че: “Една опасна епидемия може да засегне не само обикновеното населиние, но и държавното ръководство. Това може да доведе до дестабилизация и анархия, което да нанесе големи вреди.

С оглед на избягване на тези рискове, е редно да бъде защитена основната институция в една парламентарна държава – Народното събрание.” За периода на ваканцията, депутатите ще продължат да получават заплатите си (около 6000 лв. месечно). Предложено е също 50% увеличение “за лекарства, профилактика и предпазване”.

Т.е. още 3000 лв. на калпак. Тъй като някои депутати имат продължителен трудов стаж, общата сума за времето на карантината ще задмине 10 хиляди лева месечно. “Нека не изпадаме в популизъм, депутатите са важни…” – коментира Караянчева пред журналисти, докато внасяше проекто-решението в деловодството на Парламента.

Business Here

копирано от: edinnabulgaria.com

Наглост! 45 дни ваканция ще получи Парламентът, заради “коронавируса” 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Извънредно: Открити са два нови случая на заразени с коронавирус в София

() Два нови случая на заразени с корона вирус, този път в София. Става въпрос за семейство работило на стоков базар Илиенци. Мъж на 77 години и съпругата му на 66 години. Мъжът е постъпил вчера в Пирогов, а жената днес състоянието и е тежко. Няма данни семейството да е […]
Koronavirus Min 300x200