„Няма лоша реклама“. Борисов няма да иска разследване за изтеклия запис

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
борисов

Министър-председателят Бойко Борисов няма да иска разследване за това кой е публикувал записа, за който се твърди, че е на негов телефонен разговор. Това стана ясно от думите на премиера в понеделник. През уикенда той отрече за автентичността на изтеклия в публичното пространство звуков файл.

baner-zdrave

По време на инспекция на строителен обект в понеделник Борисов беше попитан дали ще поиска разследване по случая. „Не ме интересува. Ако се вкарам само да мисля за това, значи че му обръщам внимание. Да правят каквото искат. Повече да правят. Няма лоша реклама“, каза той и добави, че му се подготвят още „такива неща“.

Пред журналисти той даде пример и как могат да бъдат манипулирани звукови файлове.

„На Давоския форум ни демонстрираха как, например, на кмета взимат интервюта и с неговия глас, с неговите думи задават. И на Обама, и на Путин му бяха направили. Но това само ме прави по-силен. Колкото пъти ми го направят, толкова пъти ги бием“, каза още Борисов.

В петък следобед в YouTube и в аудиоплатформата SoundCloud беше публикуван почти 7-минутен запис, на който се чува глас, приличащ на този на премиера. В разговора са използвани обидни думи по адрес на председателя на парламента Цвета Караянчева, обсъждат се актуални теми, сред които предварителна информация за обвинение по случая с къщите за гости. Гласът, който прилича на този на премиера казва също на събеседника си (който не се чува – бел.ред.) да „раздуят“ проверката на Комисията за финансов надзор (КФН) срещу застрахователния холдинг „Еврохолд“.

Business Here

Дружеството беше заявило интерес за придобиването на ЧЕЗ Разпределение България“ и „ЧЕЗ Електро България“.

„Раздуйте това, че вкарах КФН по „Еврохолд“, на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене, това е много важно“, се чува в записа.

На 24 април от Комисията за финансов надзор (КФН) обявиха, че са се самосезирали и започват проверка на „Еврохолд“. В крайна сметка сделката беше прекратена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

В разговора се засягат още и масираните проверки на къщи за гости през 2019 г., финансиране с евросредства, до който се стигна, след като разследващият сайт Биволъ разкри, че бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев ползва подобен обект като лична резиденция.

„Манолев ще изгори, ще му повдигнем днеска или утре обвинения, ще го съсипем. Аз го предупредих. Там и кметът ще изгори. Но аз ще изгоря всичко, да не изгори Елена Йончева. Един нема да пощадя от наш‘те“, се чува от записания разговор. На 25 април прокуратурата повдига обвинения на Манолев.

На 23 април 2019 г. МВР започна проверки на обекти, построени от семейството на журналистката и по това време бъдеща евродепутатка Елена Йончева.

В записа става ясно, че говорещият е потърсен заради изказване на председателката на парламента Цвета Караянчева. На 24 април (ден след началото на разследването срещу Йончева и същия ден, в който КФН се самосезира по сделката за „ЧЕЗ“ бел. ред.), Караянчева отхвърля предложение на Валери Симеонов да се почете годишнина от арменския геноцид, защото предложението му не било внесено в парламента навреме.

Ключови в разговора са понятията „геноцид“ и „масово изтребление“. Второто заменя първото в декларация, приета от парламента през 2015 г. В изтеклия запис се чуват обвинения по адрес на Караянчева, че не може да различава „геноцид“ от „масово изтребление“. Чуват се обидни думи.

източник: svobodnaevropa.bg

"Няма лоша реклама". Борисов няма да иска разследване за изтеклия запис 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Божков: Това са извлеченията от личната ми сметка за изтеглените над 67 млн. лв. в брой, предал съм сумата на Горанов и Борисов

() Вече втора седмица Прокуратурата бездейства след подадения от мен сигнал. Телефонът, адресът и местоположението ми са им предоставени, но все още никой не ме е потърсил за показания и за доказателства, написа Васил Божков в личния си профил във фейсбук. Въпреки публичните доказателства и признания Гешев продължава да демонстрира […]
big_11136e