ДЖУДЖЕТАТА НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
bochko

Най-страшно в България е за невинните и жертвите. Цялата мощ на правосъдието и държавната машина се стоварва върху главите им. Престъпниците са ясни – те са в Народното събрание и в Министерски съвет. Е, и на много други държавни постове. Жертвите също са ясни – българският народ и неудобни граждани и бизнесмени. А най-голяма е държавната съпротива срещу тези, които се опитват да покажат истината на хората за разяждащата корупция, безнаказаност, некадърност и търговия с власт.

Виждаме, че срещу разкритията на Васил Божков за потресаваща корупция в Министерство на финансите, и лично от Владко и Бойко, е изправен щатен свидетел на прокуратурата, който явно има някакви лични проблеми и комплекси, може би защото са го пропускали в четвъртъците на Божков. Разбираемо е неистовото желание да се докаже пред властта, защото много добре знае какво ще му се случи, ако Божков го докопа.

А сагата „Осемте джуджета“ се върти тези дни с нова сила. Потърпевшият по стара държавна българска традиция, е на мушката на разследването. Като за начало е претърсен офиса и дома му. Ей така, да си знае какво го чака, като си отваря устата. Има ли някой, който да не осъзнава, че на такова ниво не можеш да се опитваш да крадеш бизнеси и да вземаш огромни подкупи, без протекция от най-високото място в държавата. И че Онуй, което спи като доволно прасе до пачките с милиони евро, ги е спестило от закуски и не знае какво се случва в държавата. И, че бившото момче за всичко на мафията не е усвоило рекета и корупцията още преди десетилетия?

Усещането за бездържавност и джунгла на мафията се наслагва все по-силно. Българите не вярват на властта, не вярват на полицията, не вярват на прокуратурата, не вярват и на съда. Защото винаги те са прецаканите. Защото за милиони няма закони, а за кокошка няма прошка. Затова и предпочитат да мият чинии и задници в Европа, но не и да стоят в държава, в която властва престъпността и няма правосъдие, а гражданските права са само илюзия…

Елена Гунчева, Facebook

ДЖУДЖЕТАТА НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Борисов за мерките: Можем да напишем заповед за минути и да затворим всичко

() Всеки от нас е информиран, че маските, дезинфекцията и дистанцията са единственото, което опазват от заразяване, каза Борисов на редовното заседание. Добави, че за минути се пише заповедта и се затваря всичко. „Не е редно да има отново заповед за затваряне на хората у тях, каза още Борисов. Трябва […]
боко
BulgarianEnglishGreek