ЕТО ЛОСТА НА ПРЕЗИДЕНТА КОЙТО ДА СПРЕ БЕЗУМНАТА КОНСТИТУЦИЯ НА МАФИЯТА

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
радев

В главния конституционен закон е записано под Чл.159/1/ Право на иниациатива/за ВНС/ имат 120 от депутатите И президента.
„И“ означава общо заедно, защото е в съюз!

Което би трябвало да се тълкува, че народното събрание без президента, както и обратното, не могат, като самостоятелна единица да внесат в парламента проект и гласуване, за свикване на Велико Народно Събрание, и съответно допълване на стара или писане на нова конституция.

Значението на съюзите „И“ и „ИЛИ“ не бива да се пренебрегва!

Не е едно и също значението на Петър „И“ Иван ще ходят на протеста, и Петър „ИЛИ“ Иван ще отиде на протеста.

В единият случай означава, че двамата трябва да са заедно на протеста, в другият случай означава, че един от двамата ще бъде на протеста.

Ясно е посочено и в конституцията:

Чл.159/1/ Право на иниациатива/за ВНС/ имат 120 от депутатите И президента.

Всичко друго е опит за изкривяване на основният закон, който стои над всеки друг закон, а именно КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

Дори и 120 депутата да внесат своите подписи, то не би трябвало да се задейства процедура, защото в главния закон ясно е написано, че и президента трябва да даде своя подпис.

Това, че парламент и президент не са на едно мнение си е техен проблем, но закона трябва да се спазва от всяка една институция, и не бива да се изкривява и подменя в лицето на гражданите!

Ако няма единодушно съгласие между президент и парламент, тогава не би следвало нито една от страните самостоятелно да внася свикване на ВНС!

Коментарите оставяме на по-компетентни юристи, които са запознати с конституционно право, както и на конституционни съдии да разяснят дали правилно се употребява значението на съюзите „И“ и „ИЛИ“

Свободна България

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

ЛИЦЕТО НА АНТИ ПРОТЕСТА... ВСЕКИ СТУДЕНТ ПО МЕДИЦИНА МОЖЕ И ПО СНИМКАТА ДА МУ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА...

0 (0) Това е Георги Флоров, собственик на Статисти Флоров „G“, които преди години сам признава, че е бил платен протестър за различни политически партии и формации, днес е основен подстрекател срещу анти – правителствените протести. След, като два пъти се опита да провокира протестиращите – първият път на бул. […]
флоров

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.