КОГАТО УМЪТ ТИ Е КЪС, А ЛЕЧЕНИЕТО – ДЪЛГО

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
тиквун

Днешният правителствен интелектуален бисер – Медицински съвет към правителството за борба с вируса. Който ще се събирал два пъти в седмицата. Бе щабове и съвети да им, нищо, че повечето от тях само допринасят за паниката и хаоса.

Толкова ли е сложно в Щаба да се назначат компетентни лекари, да се оглави от вирусолог, а не коремен хирург, а съвет от практикуващи и знаещи юристи да подготвят мерките, които в момента са писани все едно от студент първи курс право, в първите лекции!

Колко ще ни струват всички тези щабове и съвети, при положение, че мерките стават все по-неадекватни. Например защо работи обществения транспорт? Там направо си е развъдник на зарази дори и без епидемия. Защо няма адекватни мерки с помощ от държавата за големите производства с много хора на едно място. Всички трябвало да осигурят защита на работници и служители, ама не казвате откъде да ги вземат! Толкова ли не можете да осигурите на хората, които ще работят безплатни защитни средства?

Марешки се прави на павиан в парламента и демонстрира защитен скафандър, а в аптеките му дори витамините свършиха!!! За маски дори не коментирам.

Борисов явно е в паника и прави това, което най-добре разбира – селфита, видеа и ПР. Ама какво ни грее нас, които сме извън процента дебили?

Чак започва да ми дожалява за Мутафчийски. Сложиха го на барикадата, а зад него отбор от некомпетенти и алчни управници, които не знаят нито какво да правят, нито как да го направят. Защото министърът на икономиката, министърът на труда и социалната политика, министърът на здравеопазването първо, че се покриха и второ, лъсна истината, че нищо не разбират. Цялото управление на кризата се изчерпва с арести и затвори, а…и глоби, разбира се. Държавническото мислене е първо да се помисли за хората, след това как да оцелеят икономически и след това как да оцелее и икономиката. Ама – няма!

Сега да очакваме пред час и пресконференции от Медицинския съвет. Докато накрая всички ще имаме нужда от психиатрична помощ. Спешна!!!

Елена Гунчева, FB

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Извънредното положение напълни селата. Защо е важно да имате къща с двор?

0 (0) Извънредното положение, което е обявено в България по повод пандемията от коронавирус, за пореден път показа важността от това – хората да имат своите къщи и градинки в селата. Модерният градски човек днес е изгубил способността си сам да произвежда храна и съответно – да оцелява в извънредни ситуации.  […]
Bg Selo

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.