Новата тактика на триото Гешев, Пеевски и Борисов е тотално потапяне.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
trioto_-bb

Мда, новата тактика на триото Гешев, Пеевски и Борисов е тотално потапяне. Гешев в отпуск, МС в дезинфекция, Пеевски в Дубай. Дори Пепи Еврото и „осемте джуджета“ затвориха.
Идеята е да оставят на преден план проксита, като Сачева /не случайно звуци като Цачева/, които да обират негативната енергия на протеста в словоблудство, докато го изтощят. А ТЕ междувременно могат да отдъхнат някъде, докато Борисов надзирава в героични пози магистралите и предупреждава за катастрофата, докато времето за реакция изтича.

Разчитат и на грешките на организаторите на протестите и неудобствата, които създават на хората с тези блокирани улици. Още онзи ден ви казах, СДВР нарочно блокира улици, които нямат нищо общо с протеста, за да усили недоволството в гражданите които стоят с часове в публичния транспорт. Тази история с метрото също излиза извън пропорции при интерпретациите и от медиите на властта.
Не бих го направил, да наказвам за греховете на властта, други потърпевши от нея граждани. Просто няма логика. Но нека съпоставим тези по-радикални изрази на протест, които сега се въздигат до небесата с нечувани определения като тероризъм и прочие изцепки на прокуратурата.

Драги каскети, хайде сега да претеглим сторенето в метрото, със спирането за 5 часа на националното радио, за което никой не си мръдна пръста. Това бе акт на държавен тероризъм, и същите мутри в прокуратурата, които не посмяха да погнат Пеевски сега се мъчат да се правят на моралисти и да лепят етикети на протестиращите само защото са натиснали бутон, който по принцип се натиска при извънредна ситуация. Не е ли извънредна ситуацията. Да, хората извършили акта, трябваше да се извинят на пътниците и да ги призоват да се присъединят към протеста.

Междувременно утре готвят първата порция от „промени“, абсолютно неприемливи, в кабинета и те го знаят. Но разчитат в приказки около промените да минат няколко дни, дори седмица или повече. След което ще направят нов номер с експертен кабинет. А междувременно както посочих тактиката е всички под вода.
Никой не трябва да подценява ресурса на Статуквото след 11 година корумпиране на медии, кохорти от политолози и социолози, жандармерия, политици, магистратите, да мимикрира, да реализира театрални постановки и т.н.

И софиянци да знаят, тоталното блокиране не е по инициатива на протестърите, а на СДВР именно за да ги настроят срещу тях.
Инаме протестът ни пред БНТ, макар и по-малоброен най-накрая получи някакво внимание, отново плахо, отвътре. Пак не дадоха микрофона защото са в паника, че ще започнем с „оставка“, а това трудно се изрязва. Все още хората не разбират, че протестът печели от сателитните протести, защото ако медиите са пленени и не отразяват реалността, утре другите български граждани в цялата страна няма да разберат нито мотивите, нито благородните цели на хората, които излизат на улиците срещу правителството, Гешев и задкулисието.
Помните историята – ако го няма по телевизията, значи не се е случило. Слава богу днес живеем в друга епоха, но БНТ в редица по-малки градове се възприема като „телевизията“.

Минах през новата проява на БОЕЦ пред ПСА, която за мен е изключително важна. Всеки може да вземе микрофона и да се изкаже.
Важна е и защото докато не приемем закон паметниците и улиците на чужди генерали, армии, царе и политици, да не могат да се извисяват над паметниците на родните ни герои, за улиците да не бъдат по-централни, значи още не сме изтрили „срама от челото“ и сме несъстояла се нация.

Илиян Василев, Фейсбук

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Борисов сменя министрите на вътрешните работи, туризма, финансите, здравето и икономиката

0 (0) Христо Терзийски става министър на вътрешните работи на мястото на Младен Маринов. Това обяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след заседание на Коалиционния съвет на брифинг в правителствената сграда. Терзийски в момента е действащ полицай, главен комисар на ръководна длъжност – директор на Главна дирекция „Национална полиция“. На мястото […]
боко

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.