ПРЕКАЛЕН ЩАБ И БОКУ НЕ Е ДРАГ

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
боклуци

Мина вече месец, откакто сме в извънредно положение. За страшното разбрахме от следните мерки: задължиха ни да носим маски с риск от бактериални инфекции и задушаване, останахме без работа, правосъдието вдигна бялото знаме и май само престъпниците имат право на достъп до съдебната система, затвориха пазарите и голяма част от магазините, останахме без пари и без нерви, а психическите отклонения видимо се увеличават за разлика от жертвите на вируса.

baner-zdrave

Този пик все го чакаме, чакаме ада, направо ни се изчака чакалото. То беше плато, та възход, та връх и пик чакаме, явно щабът и правителството звездите им го говорят и очакват планини от трупове, за които предвидливо са си подготвили чували и със сигурност репликата: „Ние казахме ли ви, ааааа?!“ . А Борисов чака с нетърпение да приключи лудницата, за да може да се обяви официално за Спасител № 1 за всички времена.

Лошото е, че българите сме си проклето племе. Наред с примерните, които излизат на къси прибежки, следейки другите неотлъчно с поглед и готови при първото кихане или кашлица да застрелят провинилия се, се размотават едни неверници. Вярно, с маски поради глобите, ама гледат едно противно и дори си позволяват да не пляскат на Генкоронавирусщаба и да не се разтопяват в овча благодарност, когато Спасителят Боку ги уведомява какви мерки е предприел за спасението им.

И всичкото това заради напразните надежди. Тъкмо видяха на хоризонта едни помощи, едни банкови заеми, едни разпределяния на пари сред нашите бизнесмени и изведнъж се оказа, че – тц! Няма! А народът започва открито да се подиграва с брифингите, които са по 20 часа на ден.

Борисов винаги е бил добър психолог относно тълпата. Но този път не улучи със светлинни години. Всяко абсурдно нещо започва да прави впечатление дори на най-немислещите. Да бяха тръгнали с добро, да не ни плашат, да обяснят разумно, а мерките да се затягат според ситуацията. Мутафчийски да я махне тази абсурдна генералска униформа, а Онуй да се спре да обикаля като муха без глава. И вместо политически брифинги, да имаме такива от лекарите на първа линия, от практикуващите. А не тези, които само съобщават статистика и се цупят на неудобните въпроси. Отделно, че се изживяват и те като спасители на нацията.

Business Here

С нарастването на безработните и бедните, намалява аурата на Борисов. Защото на година хиляди умират от липса на адекватно здравеопазване и обикновена мизерия. И адът, който настъпва, е този на мизерията, глада и бедността. А там спасители няма! Има само възмездие….

Елена Гунчева

ПРЕКАЛЕН ЩАБ И БОКУ НЕ Е ДРАГ 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Тръмп спря парите на СЗО

() Причината – „многото допуснати грешки“ по време на пандемията от коронавирус Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че спира вноските на страната към Световната здравна организация, заради „многото допуснати грешки“ по време на пандемията от коронавирус. Днес давам инструкции на администрацията си да спре финансирането на Световната здравна организация, […]
tramp