Тези, които ни превърнаха в сметище, сега ни призовават за хигиена

Споделете тази статия с вашите приятели!
()

Институциите точно като безсмъртния Дъглас Адамс постоянно ни призовават: „Don’t panic“. Но като гледам телевизионното отразяване на ситуацията ми идва да размахам плажната си хавлия и да хвана на стоп някоя летяща чиния.

baner-zdrave

Онзи ден изчислих, че една телевизия отдели 25 минути от своето време от половин час на коронавируса. Епидемията – мнение на лекар, чиновник и на астроложка. Какво ни казват звездите за коронавируса? Репортерка посреща камион с маски от Турция. Заместник-министър също. Как да не вярваш, че си защитен?

Не знам как е при вас, но при мен всичките ми инстинкти за самосъхранение запищяват като аларми на ритната кола, когато чуя как са „взети всички необходими мерки“. А тези дни не спирам да чувам тази фраза. Все едно взеха мерки, за да предотвратят някои от кошмарните бедствия, които се стовариха върху тази нещастна държава. А и имам тежкото усещане, че Бойко Борисов се опиянява да бъде „лидер на държава в такава криза. Сега вече е освободен от необходимостта да се обяснява за барселонските афери, а дефилира по екраните като лидер, който трябва да ни внуши сигурност. Тези, които ни превърнаха в сметище, сега ни призовават за хигиена. Добре, че поне е смешно.

Александър Симов, фейсбук

Тези, които ни превърнаха в сметище, сега ни призовават за хигиена 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

В България затварят всички магазини с изключение на магазини за хранителни стоки и аптеки

() Няма да работят ясли, детски градини, училища, както се забраняват всички масови мероприятия. Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание извънредно положение, както и с препоръките на Националния оперативен щаб, министърът на […]
Zatvaryat Bulgaria