ЗМИЙСКОТО ГНЕЗДО НА ВЛАСТТА

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
boko-i domusa

Отново се убедихме днес от публикуваното от Васил Божков колко огромна е корупцията в България. Когато гледаме декларациите за имуществото на политиците, чак ни дожалява – кой няма дом, кой само хиляда лева спестил, кой само кредити има. А всъщност огромната част от тези във властта и около тях дори не си вземат заплатите, защото изцяло разчитат на любимия по нашите краища рушвет.

baner-zdrave

Едновременно ми е жал и ми е смешно на хората, които си мислят, че прокуратурата и съдът могат да направят нещо. Повечето от тези, които са се сблъсквали само с малката корупция от типа: „Караше с превишена скорост, ко прайм сега?“, не осъзнават, че корупцията е основният двигател на управляващите в България.

Нищо случайно няма. Нито един търг, нито една обществена поръчка, нито един пост, на който нещо се решава, не става случайно. Навсякъде се слагат хора, които да се включат в машината за правене на пари на политкрадците.

Корупцията е като змийско гнездо, което няма разплитане. Само заливане с напалм! Нищо друго не помага. Защото взаимовръзките и обвързаностите са толкова големи, че няма как да се докаже всичко. Законът на омертата цари навсякъде! И докато се борят с корупцията, като хващат полицаи с 20 лева подкуп, то никой няма и да посмее да попита днес Борисов дали той е настоявал за тази среща и съответно огромните пари, които трябва да се налеят в телевизията на най-добрия приятел на премиера и колко пари от тези реклами са лично за него.

Рибата винаги се вмирисва от главата, а властта – от този, който управлява. Те вече дори не крадат с акъл – крадат като побеснели хуни, дори когато не им трябва. Говори се, че Борисов имал четири милиарда евро събрани. Е, спестовен мъж, даже и любовница и дете в Барселона може да си позволи. И в това няма лошо. Лошото е, че тези пари са от подкупи в огромен, държавен мащаб. Държавата се превърна в основния рекетьор на територията. И всеки по-голям бизнесмен ще ви каже тихичко колко му е месечната вноска са откупуване да не го смачка държавната машина.

Business Here

За какво са ви толкова пари? Знаете ли, че има деца, които вечер си лягат гладни? Че има бащи, които се самоубиват, защото не могат да нахранят децата си? Защото вие крадете! Ковчегът джобове няма! Къде ще ги носите? Докато клетвите на народа ще ви застигнат рано или късно. Не ви ли е срам да гледате децата си и внуците си? Не ви ли е срам от Бог!

Елена Гунчева, Facebook

ЗМИЙСКОТО ГНЕЗДО НА ВЛАСТТА 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

ВАС: Заповедта за предварително изпълнение на мерките на Ананиев е нищожна! Той няма компетенции!

() Върховният административен съд (ВАС) обяви за нищожна заповедта на здравния министър, с която беше допуснал предварително изпълнение на 8 негови предходни заповеди, с които беше наложил мерки във връзка с извънредното положение. Това съобщи правното издание news.lex.bg, което е публикувало и линк към решението. Става дума за заповед № РД-01-157/26.03.2020 […]
вас