Тръмп: от Белия дом направо в затвора?

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d182d180d18ad0bcd0bf d0bed182 d0b1d0b5d0bbd0b8d18f d0b4d0bed0bc d0bdd0b0d0bfd180d0b0d0b2d0be d0b2 d0b7d0b0d182d0b2d0bed180d0b0

"Тръмп вече не може да се върне в Ню Йорк", казва мъж, загърнат в американския флаг, когото срещаме на "Таймс Скуеър". Така мислят и мнозина други – те просто не искат Тръмп да им се мярка пред очите. "Категорично той не е добре дошъл тук", потвърждават други случайни минувачи, единият от които казва: "В Ню Йорк всички го мразят и го смятат за лъжец".

Сградата "Тръмп тауър" на Пето авеню е отцепена от полицията в широк периметър. Никой не смята, че Тръмп ще се върне в нея, казва историкът Дейвид Насоу и добър познавач на Тръмп. Защото с напускането на Белия дом Тръмп ще загуби и своя имунитет.

Според "Ню Йорк Таймс", срещу Доналд Тръмп има заведени около 30 дела. И нищо чудно, че той така се е вкопчил във властта. "Той знае, че като най-обикновен гражданин няма да може да се защитава така, както като президент – срещу всичките сегашни и бъдещи обвинения." Сред тях са и такива за сексуални посегателства, измама, укриване на данъци и пране на пари.

Неплатени сметки в Ню Йорк

Много вероятно е следователите сега да се задействат, пише Дейвид Енрич от "Ню Йорк Таймс": "Тръмп и съюзниците му вече дадоха заявка, че той ще се кандидатира за Белия дом на изборите през 2024 година. А това го превръща в мишена на следователите, които в противен случай вероятно биха си затворили очите."

Само окръжният прокурор на Ню Йорк Сайръс Ванс (човекът, който вкара Харви Уейнстейн в затвора) води следствието по две дела срещу Доналд Тръмп. Той е решен да докаже, че Тръмп и организацията му са мамели с размах банки и застрахователни компании. В този смисъл прокурорът вече си издейства пред Върховния съд правото да получи копия от данъчните декларации на Тръмп. "Когато Тръмп вече не е президент, задачата на обвинението ще стане още по-лесна", посочва Енрич.

Съдебните процеси обаче далеч не са единственият проблем на Тръмп. Той е и силно задлъжнял. Чакат го и редица неплатени сметки, твърди банковият експерт: "През следващите 4 години той трябва да погаси кредити на стойност 300 милиона долара. За по-голямата част от тях Тръмп е гарантирал лично. И ако той не си плати, неговите кредитори, сред които и Дойче банк, могат да започнат да конфискуват негови имоти, уверява Енрич.

Според Дейвид Насоу, новите придобивки на Тръмп – сградите в Ню Йорк, носещи вече неговото име – създават погрешна представа. "На пазара на недвижимите имоти Тръмп е по-скоро дребна риба", казва историкът. И политологът Дъг Музио споделя това мнение. Той добавя: "Никой не изгаря от желание да прави бизнес с него. И никой няма да му заеме пари.".

Във Флорида ли ще се скрие?

Мнозина предполагат, че Доналд Тръмп ще се установи във Флорида, където е постоянният му адрес. Там той ще основе своя медия, твърди Дейвид Насоу: "Той вече няма доверие на "Фокс нюз" и ще се опита да упражнява силен натиск над републиканците, за да си спечели тяхната лоялност. Той ще ги изнудва, че в противен случай ще ги хвърли на кучетата."

Мнозина очакват точно такъв сценарий: да започнат дела срещу Тръмп, да му наложат глоби. Само малка част от хората обаче вярват, че сегашният обитател на Белия дом ще стигне до затвора. "За американския народ не би било добре, ако Тръмп влезе в затвора. Защото тогава той ще играе ролята на мъченика години наред", посочва наблюдателят. "Това само би разединило нацията още повече. И би наляло вода в мелницата на Тръмп", добавя Дейвид Насоу.

Автор: Анте Пасенхайм (АРД)

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Увеличиха мощността на втори енергоблок на АЕЦ „Моховце“

0 (0) Още преди държавният оператор на Словакия Slovenske Elektrarne да завърши трети или четвърти eнергоблок в АЕЦ „Моховце“, компанията успя да повиши производствената мощност на работещия втори блок на централата. От 470 мегавата той вече e 500 мегавата, което е увеличение от 7%. От Slovenske Elektrarne уточняват, че това […]
d183d0b2d0b5d0bbd0b8d187d0b8d185d0b0 d0bcd0bed189d0bdd0bed181d182d182d0b0 d0bdd0b0 d0b2d182d0bed180d0b8 d0b5d0bdd0b5d180d0b3d0bed0b1

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.