Британските власти очакват заболеваемост до 80% от коронавирус и епидемия до другата пролет

Това е показал документ от таен брифинг

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
Prevention Information Illustration Related To 2019 Ncov Coronavirus

Коронавирусната епидемия във Великобритания ще продължи до следващата пролет и може да доведе до заболеваемост сред 80% от населението и хоспитализация на 7,9 милиона души, разкри секретен документ от брифинг на здравните власти във Великобритания, предназначен само за висши служители, предаде „Гардиън“.

baner-zdrave

Той също така предполага, че здравните ръководители са подбрани за около 80% от британците, заразени с коронавирус през това време.

Проф. Крис Уити, главният здравен съветник на правителството, предварително описа това като най-лошия сценарий и предположи, че реалният брой ще се окаже по-малък от този. На брифинга обаче става ясно, че четири от пет души от населението се очаква да се заразят с вируса.

В документа се казва, че: „Очаква се до 80% от населението да бъде заразено с Covid-19 през следващите 12 месеца, а до 15% (7,9 милиона души) може да се нуждаят от хоспитализация.“

„За да чуе обществото, че това може да продължи 12 месеца, хората ще бъдат наистина разстроени от това и доста притеснени от това“, заяви Пол Хънтър, професор по медицина в Университета в Източна Англия.

Business Here

„Година е напълно възможен период. Но все броят заболели не е добре оценен от властите „, добави Хънтър, експерт по епидемиология.

„Мисля, че ще продължи до лятото, до края на юни ще намалее и ще се завърне през ноември, както обичайният сезонен грип. Мисля, че ще го има винаги, но ще отслабне с течение на времето, тъй като се изгражда имунитет и срещу него“, добави той.

Признанието, че вирусът ще продължи да създава проблеми още една година, изглежда подкопава надеждите, че затоплянето на времето през лятото ще го убие.

източник: news.bg

Британските власти очакват заболеваемост до 80% от коронавирус и епидемия до другата пролет 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Смъртна присъда за японец, убил 19 инвалиди

() Смъртна присъда получи мъж, убил 19 и ранил други 26 инвалиди в център за хора с увреждания в Сагамихара, Япония, предаде АФП. Очакваще се днес съдът да се произнесе по искането на прокуратурата. Обвинението поиска масовият убиец да бъде осъден на смърт. Случаят от 2016 години взриви обществеността. Сатоши […]
Prison Hands 2