България е сред първите държави в света, които преминават към 5G

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
5G

България е сред първите държави в света и Европейския съюз, които работят за преминаване към мобилните мрежи от пето поколение /5G/. Това каза вицепремиерът Марияна Николова на демонстрация на мрежа от поколение 5G от мобилен оператор. „Въвеждането на тази мрежа предизвика редица въпроси – гражданите, фирмите и институциите искат да са спокойни за надеждността на мрежата.

baner-zdrave

Нашата задача като правителство е да осигурим правила за кибер сигурността им“, посочи Николова.МС прие Бюджет 2020: 360 млн. отгоре за учителите, 10% ръст на бюджетните заплати Визията на България в областта на електронното управление до 2023 година включва изграждане на модерна цифрова администрация, осигуряване на мрежова и информационна сигурност, както и високо качество на поддръжката. 

„Целта е до 2023 година да постигнем необратима цифрова трансформация на държавната администрация в страната“, каза Николова. Държавата може да помогне на телекомите като намали тарифите за ползване на радиочестотния спектър. „Това ще намали разходите на компаниите, не заради тяхната печалба, а за да може цените на услугите да са достъпни за крайните потребители“, каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.363 лв. ще е линията на бедност у нас за догодина“

От друга страна може да намалим и административната тежест за разполагане на новите базови станции“, допълни той. „Заедно с телекомите трябва да работим, за да убедим хората, че електромагнитните лъчения от една базова станция не са опасни и са по-малко от електромагнитното лъчение от един сешоар“, каза Желязков. „Новите технологии променят живота и начина на учене“, каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. 

„Образователните системи все повече допускат информационните технологии – и чрез тях може да мотивираме интереса на децата към учене“, допълни той. „Това предполага различен модел на учене, на ролята на учителя и промяна на хоризонта на класната статия“, посочи образователният министър.

Business Here

източник: criminal.bg

България е сред първите държави в света, които преминават към 5G 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

РЕКЕТЬОРЪТ БОКО: „АКО ПРЕЗИДЕНТА НАЛОЖИ ВЕТО, ВАДЯ ГЕРБ И ЩЕ УМОРИМ НАРОДА!“. РАДЕВ, НЕ КЛЯКАЙ НА РЕКЕТА МУ! НАРОДА ЩЕ ТРЪГНЕ СЛЕД ТЕБ, НЕ СЛЕД НЕГО!

() „Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно от цял свят, да му наложи вето. Аз ще извадя ГЕРБ от залата. Да оставим народа без извънредно положение и ще го уморим“. Това заяви премиерът Борисов пред журналисти в Смолян, предаде Нова тв.„Ние обикаляме България да възстановим производства, да […]
BOKO031