Гръцката църква отстъпи

Спират службите в храмовете заради коронавируса

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
Greece Shuts Down All Schools As Preventative Coronavirus Measure

Светият синод на православната църква на Гърция се съгласи в понеделник да прекрати всички ежедневни служби и ритуали за неопределено време като част от усилията на правителството да ограничи разпространението на новия коронавирус, съобщават местните медии.

Епископите решиха също, че църквите ще останат отворени само за частни молитви и че сватбите и кръщенията се отлагат за неопределено време. Погребенията ще се провеждат в тесен семеен кръг.

Неделните служби обаче ще продължат от 22 март до 11 април, но ще бъдат кратки и ще продължат само един час, добави той.

Светият Синод не забрани изрично присъствието на вярващите в неделя, но призова уязвимите хора да останат у дома.

Припомняме, че през последните дни гръцката църква упорито се придържаше към тезата, че светото причастие и молитвата пазят от опасната пандемия.

Гръцката църква отстъпи 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Няма нови данни за коронавирус в Банско

() Ситуацията в града е динамична, променлива и нови данни за коронавирус няма, увери в сутрешния блок на БНТ кметът на Банско Иван Кадев. Той обясни, че кризисният щаб работи в условията на изключителна динамичност още от миналата седмица, но дали са закъснели мерките е друг въпрос. Ние направихме всичко […]
1
BulgarianEnglish