Израел с голям пробив в лечението на коронавирус

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()

Изследователите са приключили фазата на разработка и са преминали към патентоване и масово производство на потенциалното лечение

vaksina

Министърът на отбраната на Израел Нафтали Бенет заяви, че в Израелския биологичен институт е разработено вирусно антитяло.

baner-zdrave

Той обяви, че е станал свидетел на „значителен пробив“, извършен от Израелския институт за биологични изследвания при разработването на антитяло срещу COVID-19. Изследователите са приключили фазата на разработка и са преминали към патентоване и масово производство на потенциалното лечение.

В секретното отделение на института са разработили „антитяло, което атакува вируса по моноклонален начин и може да го неутрализира в телата от болните “, се казва в прессъобщение на кабинета на министъра.

Институтът е бил в процес на патентоване на откритието, „а на следващия етап изследователите ще се обърнат към международните компании за производство на антитялото в търговски мащаб“.

„Гордея се с персонала на института за този страхотен пробив. Тяхната изобретателност и еврейският ум доведоха до това невероятно постижение“, заяви Бенет.

Business Here

Не се уточнява дали вече са проведени изпитания върху хора.

Премиерът Бенямин Нетаняху по-рано в понеделник обеща 60 милиона долара по време на международната донорска конференция за набиране на средства за съвместната борба срещу пандемията от коронавирус.

Изданието посочва, че около100 изследователски групи по света работят по откриването на ваксина срещу новия вид коронавирус, като около 10 от тях са в ранен стадий на изпитания върху хора или имат готовност да започнат такива. В момента няма как да се предвиди, коя от ваксините – ако бъде разработена такава, ще бъде безопасна и ефективна.

Източник: БГНЕС

Израел с голям пробив в лечението на коронавирус 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Борисов не може да понесе, че го критикуват, и отново обиди критиците си

() Дa ce ĸapaш нa пoдчинявaщитe ce нa зaпoвeдитe ти, чe ги изпълнявaт, e дocтa cъвeтcĸи cиндpoм.© Πpaвитeлcтвeнa пpeccлyжбa Koмeнтapът нa Ивo Инджeв e oт блoгa мy и e пo пoвoд cyтpeшния бpифинг в нeдeля нa пpeмиepa Бoйĸo Бopиcoв. Зaглaвиeтo e нa “Днeвниĸ”. Ядocaният пpeмиep Бoйĸo Бopиcoв днec дoбaви нoвa […]
borisov