Лондон направи на пух и прах хвалбите на Бойко Борисов! България е поставена на 27-мо място по справяне с кризата!

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
лондон

Германия е втора в света по успехи в борбата срещу коронавируса. А в Европа е ненадмината. Следват я Швейцария и Австрия, България е 27-ма от общо 33 европейски страни. Защо Германия е толкова напред?

baner-zdrave

Германия е европейската страна, която се справя най-добре с епидемията от коронавирус, сочи проучване на лондонския мозъчен тръст Deep Knowledge Group (DKG). Германия е сред първите и в световната класация на най-сигурните държави в условията на пандемия – страната е поставена на второ място, изпреварва я само Израел, пише Дойче веле.

борисов
снимка:медия партнер.инфо

В топ 10 няма друга европейска държава. Ето и подреждането на първите десет: Израел, Германия, Южна Корея, Австралия, Китай, Нова Зеландия, Тайван, Сингапур, Япония и Хонконг.

Защо Германия е толкова напред?

В европейската класация, начело на която застава Германия, са включени общо 33 държави, сред които България е поставена на 27-мо място. Непосредствено след това се нареждат Румъния, Андора и Великобритания. А първата десетка е подредена така: Германия, Швейцария, Австрия, Унгария, Дания, Нидерландия, Норвегия, Белгия, Финландия и Люксембург.

Business Here

Авторите на проучването са използвали данни от публични източници, включително от СЗО и от американския университет Джонс Хопкинс. А сред основните критерии при оценяването на отделните държави са ефективността на здравеопазването, нивото на икономическа стабилност и дееспособността на държавното управление, ефективността на националните системи за мониторинг и откриване на заболявания, достъпът до тестове за коронавирус, както и ефективността на предприетите карантинни мерки.

„НЕ СТАВА ВЪПРОС САМО  ДА СЕ ОЦЕЛЕЕ В ЕПИДЕМИЯТА, А НАЙ-ВЕЧЕ КАК ДА СЕ ОЦЕЛЕЕ СЛЕД ТОВА, как да се избегне нейният колапс и как да се гарантира активното ѝ развитие през следващите години“, обяснява основателят на DKG Дмитрий Каминский, коментира Днес.бг

Казано по друг начин: този рейтинг показва кои страни са в състояние да защитят най-ефективно гражданите си както от заразяване с коронавирус, така и от икономически сътресения вследствие на пандемията.

бедни

„Германия разполага с голям брой легла за интензивно лечение, има достатъчно болници и медицински персонал. Но по-важното е, че страната произвежда сама медицинско оборудване и лекарства. И затова няма да е толкова зависима от други държави в случай на изостряне на пандемията“, посочва още Каминский.

Основателят на DKG подчертава изрично способността на германските власти да управляват в кризисни ситуации. „Първоначално броят на заразените в Германия беше висок, но страната премина стрес теста изключително успешно, ограничи разпространението на болестта и така избегна съдбата на много други държави. А това ще ѝ осигури значителни икономически предимства след края на пандемията“, убеден е Каминский.

Според Deep Knowledge, първите пет най-рискови страни в сегашната пандемия са Италия, САЩ, Великобритания, Испания и Франция. България не фигурира сред първите 20 държави в този черен списък, а Русия е поставена на 12-то място – между Нигерия и Бангладеш. Особено тревожна е ситуацията в Москва – там Каминский се опасява от „нюйоркски сценарий“. В руската столица се наблюдава рязко увеличение на броя на заразените, а препълнените болници все по-трудно осигуряват адекватни грижи за пациентите.                                                                                                                                                                               

Капитан : Отдавна говоря, че правителството взе бързи и адекватни мерки за ограничаване на разпространението на вируса за , което заслужава поздравления. Но след това икономическите мерки са неадекватни на ситуацията и са предимно  КРЕДИТИ, докато в Европа дават помощи! До сега не е предложен никакъв икономически план за излизане от кризата! Само със “ Стойте си в къщи, че идват хладилните камиони “ не става! Трябва ясен и добре обмислен  план за бъдещето в различни варианти, който да бъде обявен на населението! Като специалист по педагогика и психология искам да кажа, че неизвестноста тревожи най-много хората! И със сигурност им показва, че водачите не знаят на къде ни водят!

източник: capitan.bg

Лондон направи на пух и прах хвалбите на Бойко Борисов! България е поставена на 27-мо място по справяне с кризата! 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

За неверни данни в декларациите на КПП не може да има санкции, смята експерт

() Заповедите на министъра на здравеопазването имат много пороци и се очаква лавина от дела. Това прогнозира специалистът по медицинско право адв. д-р Мария Петрова в предаването „Тази сутрин“ по БТВ. По думите й, би трябвало правилата и забраните, които се налагат, да бъдат ясни и недвусмислени, а това не […]
петрва