Над 30 км опашка от тирове на границата с Турция

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
граница на БГ

От полунощ Турция затвори границите си. Влизането и излизането с лек автомобил, микробус и автобус е невъзможно. Преминават само тирове. Заради взетите мерки за безопасност обаче опашката от товарни автомобили надмина 30 км.

Забраната за преминаване важи за леките автомобили и автобусите. Към южната ни съседка се пропускат турски граждани, а към България – български.

Мерките не важат за товарните автомобили. Границата е отворена за тирове, но заради по-бавната обработка опашката от чакащи стана над 30 км.

Един от чакащите вече трети ден е Касим.

Касим, шофьор: Пътувам от Косово за Турция, не пренасям багаж, ситуацията с вируса е голям проблем.

На опашката повече от 30 часа чакаше Кръстьо Димов.

Кръстьо Димов, шофьор: Няма никакви условия създадени за нас, всички ни е страх от коронавируса, но все пак трябва и да се работи.

Димов отправи съвет към своите колеги да се запасят с храна, защото километри след границата нямало работещи заведения.

Кръстьо Димов, шофьор: Ако и ние спрем, това означава, че всички държави може би ще има по-сериозни последствия заради това нещо. Все пак имаме някакви предпазни средства, ето имам си маска, спирт, с който се мажа тук в кабината.

От Агенция „Митници“ коментираха, че работят на пълни обороти на 6 трасета. Максималният капацитет на пункта е 2200 обработени товарни автомобила за 24 часа.

източник: БНТ

Над 30 км опашка от тирове на границата с Турция 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Нидерландският министър на здравеопазването подаде оставка

() Министърът на здравеопазването на Нидерландия Бруно Бруинс, който отговаря за мерките за борба с коронавируса, подаде оставка, съобщава БГНЕС. Той е помолил крал Вилем-Александър да го освободи от длъжност и кралят е приел оставката му, съобщава правителственият сайт. Бруно Бруинс припадна внезапно в парламента, докато течеше обсъждане на борбата […]
Бруно Бруинс
BulgarianEnglish