Предстои най-голямото американско военно учение в Европа от 25 години

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
нато

Съединените щати изпращат 20 000 войници в Европа за най-голямото американско учение в Европа от 25 години – „Защитникът на Европа 2020“. Генералният секретар Йенс Столтенберг заяви, че учението не е насочено срещу Русия.

„Защитникът на Европа 20“ е най-мащабното военно разгръщане на сили на САЩ в Европа от края на Студената война. В учението ще участват общо 37 000 войници: 28 000 от САЩ, останалите – от страните членки на НАТО.

Учението ще се проведе с 33 000 единици бойна и спомагателна техника на територията на Полша, Германия и Балтийските републики.

Йенс Столтенберг, ген. секретар на НАТО: НАТО е отбранителен съюз и това учение е с отбранителна цел. То илюстрира силния ангажимент на САЩ към НАТО и към свободата и сигурността на Европа. Не търсим конфронтация с Русия.

По сценарий след като войниците прекосят Атлантика, ще се въоръжат с техниката, която носят, и оборудване, специално укрито в секретни точки из целия континент, след което ще се разпръснат и съединят с военни формирования на съюзниците из цяла Европа.

Генерал Джо Джерард, зам.-командващ силите на САЩ в Европа: Целта на „Защитникът на Европа“ е да изпита способността на САЩ да дислоцира огромен брой войски и техника от САЩ в Европа и заедно с нашите партньори и съюзници бързо да отговорим на всякакви кризи.

Деветте хиляди американски войници на постоянна ротация в Европа вече се подготвят да посрещнат пристигащите от Америка.

Полк. Карл Сондерман, 21-ви батальон „Специални сили“, Армия на САЩ: През последните няколко месеца нашите поддържащи формирования свършиха уникална работа, за да подготвят техниката за учението. Първият тактически конвой ще тръгне от Кайзерслаутерн до гарнизона „Берген-Хон.

Това е второто най-мащабно американско-НАТО-вско учение в Европа в рамките на две години – през ноември 2018-а 100 000 военни от Алианса тренираха на 300 км от руските граници в Норвегия.

нато1
нато2
нато3

източник: БНТ

Предстои най-голямото американско военно учение в Европа от 25 години 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Д-р София Ангелова: Не всяка суха кашлица е свързана с коронавирус

() Не всяка суха кашлица е свързана с коронавирус. Задължително по телефона всеки от лекарите разпитва пациента – ако той се е върнал от епидемичен район, ако дава епидемична анамнеза, естествено ще бъде насочен за изследване за коронавирус. Никой от нас на предния фронт не може да познае дали става […]
София Ангелова
BulgarianEnglishGreek