САЩ със звучен шамар към Борисов – спират газовите проекти у нас

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
borisov

САЩ удря звучен шамар на управлението на Бойко Борисов като спрат газовите проекти.

Още тази нощ се планира САЩ да наложат санкции на абсолютно всички компании, които са свързани с изграждането на „Турски поток“ – газопроводът, свързващ Русия и Турция под Черно море, откъдето трябваше да се отклонява тръба за България и „Балкански поток“, пише „24 часа“.

baner-zdrave

 България е настоявала тези санкции да не бъдат обявявани преди завършването на втората тръба, която ще захранва „Балкански поток“. Това е била и основната тема на разговора на премиера Бойко Борисов с американската посланичка Херо Мустафа във вторник, а не изявленията на американското посолство по повод протестите.

Ако не бъде изградена втората тръба на „Турски поток“ естествено няма да има продължение на трасето и през България. От спиране е заплашена и газовата връзка между България и Гърция, през която трябваше да се доставя американски втечнен газ. Мотивите на американците били, че не виждат възможност за осъществяване при политическата нестабилност в България, която ще последва от служебно правителство и насрочването на предсрочни избори.

източник: frognews.bg

САЩ със звучен шамар към Борисов - спират газовите проекти у нас 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

МОМЕНТНА СНИМКА НА ТЕРИТОРИЯТА

() България е в очакване. В надежда и отчаяние. В протести и неистов ужас. За първи път от десетилетие се случва нещо съществено с народа ни. За първи път народът осъзнава силата си и предявява правата си на господар на държавата. Накратко какво забелязвам: – Декларациите от трудови, творчески и […]
боко-снимка