Тръмп с опасно предложение: хората да се инжектират с дезинфектант срещу Covid-19

Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)
download-22

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи възможността за “инжектиране” на дезинфектант на хора, заразени с коронавирус, като средство за възпиране на Covid-19. Странната идея му дойде по време на ежедневния брифинг в четвъртък, предаде NBC News.

Държавният глава направи предположението, след като Бил Брайън, който ръководи отдела за наука и технологии на вътрешната сигурност, представи презентация за изследванията, които екипът е провел. Според тях вирусът не живее толкова дълго при по-топли и влажни температури.

Брайън каза, че „вирусът умира най-бързо при слънчева светлина”, оставяйки Тръмп да се чуди дали би могло да се внесе светлина “вътре в тялото”.

“Нека да предположим, че удряме тялото с огромна – независимо дали е ултравиолетова или просто много мощна светлина“, посочи президентът. И попита: „Чух за дезинфектант, който убива вируса само след една минута. Има ли начин да направим нещо подобно чрез инжектиране вътре в тялото, като почистване?“

Тръмп не уточни вида на дезинфектанта.

Медицински специалисти, включително д-р Вин Гупта, пулмолог, експерт по глобална здравна политика и сътрудник на NBC News и MSNBC, побързаха да оспорят „неправилното съобщение на президента“.

„Тази идея за инжектиране или поглъщане на всякакъв вид почистващ продукт в тялото е безотговорна и е опасна“, каза Гупта. „Това е често срещан метод, който хората използват, когато искат да се самоубият“.

тръмп
CNBC.com

Президентът многократно е споменавал недоказани лечения по време на ежедневните брифинги за COVID-19. Например, той обяви хидроксихлорохина като потенциален убиец на заразата, но здравните служители не са убедени в това.

Мъж от Аризона почина в края на март, след като погълна хлорохинфосфат, вярвайки, че това ще го предпази от заразяване с коронавирус. Съпругата на мъжа каза пред NBC News, че е гледала телевизионни брифинги, по време на които Донлад Тръмп говорил за потенциалните ползи от хлорохина.

Източник: NBC News, gospodari.com

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

ЕТО КАК КОРЕМЕН ХИРУРГ ЛЪЖЕ ОБЩЕСТВОТО В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР! (ВИДЕО)

0 (0) За да обявиш, че България е получила помощ с медицински консумативи, ти трябва много добре да си проверил тази информация! Не може след два дни да обявиш, че не си длъжен да провериш, какво е доставено! По тази логика, ако утре наредят на д-р Мутавчийски да обяви край […]
mutaf
BulgarianEnglishGreek