Какво става? САЩ изтеглят своите граждани от България с правителствени полети, защо?

Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)
samoleti

Американски граждани могат да напуснат България с два правителствени полета на САЩ, съобщи американското посолство у нас, цитирано от dunavmost.com.

Самолетите ще летят директно от София до град Александрия, щата Луизиана.

Не е известно каква е причината за предприетите изненадващи действия от американска страна, но може да се предположи, че полетите ще се използват и за смяна на някои американски длъжностни лица от мисията в България с други.

Факт е, че геополитическата обстановка в света е изключително динамична след избухването на т.нар. „Covid-19 пандемия“, като това неминуемо ще доведе до прекрояване на сферите и полетата на влияние.

От Амбасадата на САЩ у нас уточняват, че полетите ще могат да се използват и от цивилни граждани на САЩ, а самолетите ще летят на или около 29 май и 1 юни 2020 г.

Всички пътници, които ще искат да напуснат България ще трябва да заплатят разходите за транспорта на американските власти.

Гражданите на САЩ, които притежават валидни американски паспорти и се интересуват, и са готови да пътуват, трябва да се свържат с посолството на мейл – ACS_Sofia@state.gov. Там ще предоставят допълнителна информация за себе си. А тези, на които паспортът е изтекъл, ще трябва да попълнят данните от последния личен документ.

Американското посолство допълва, че пътниците на 2-та полета могат да бъдат обект на медицинска проверка от Центъра за контрол на заболяванията.

За повече информация гражданите на САЩ могат да позвънят и в посолството. От мисията допълват, че след като желаещ да пътува е пратил мейл, те ще се свържат с него.

източник: onovini.eu

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Манолова организира протест: Да се изправим, за да станат от главите ни

0 (0) Заедно да се изправим! Бъдете един от всеки десет, които ще седнем, за да станат те от главите ни. Това заяви председателят на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова. Седящият протест ще се проведе от 11:00 ч. на 23 май пред Министерски съвет. Протестът се организира от Гражданската платформа „Изправи […]
manolova