Великобритания доказа, че е Велика! Мерките за работниците и бизнеса са невероятни!

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
Big Bend

Великобритания затваря принудително от тази нощ всички ресторанти,кръчми,кафенетa , театри, фитнес зали и търговски центрове за да помогне в борбата с ограничаване на разпространението на корона вирусът. Училищата също затварят като само децата на ключови работници за страната, ще имат право да ги посещават. Това са деца на учители, болничен персонал, полицаи и други.

Правителството обяви , че ще подпомогне бизнеса и работниците като ще поеме изплащане на 80% от заплатите,  или до 2500 британски лири на месец за тези които няма да имат възможност да работят. Като условието е фирмите да запазят работните места. Канцлер Риши Сунак (Rishi Sunak) обяви готовността правителството да изплаща заплатите на хората заети в частния сектор за период от поне 3 месеца, като при нужда е готово да удължи този период колкото е необходимо.

83288368 2912846198779708 464002264927830016 n1

Друго много важно решение е замразяването на плащането на ДДС за период от 3 месеца. Всички тези мерки са в допълнение на пакета от икономически мерки анонсиран по-рано през седмицата, който включва 350 милиарда безлихвени заеми за целия бизнес малък дреден и голям. Риши Сунак дебело подчерта, че достъп до средствата ще има наистина целия бизнес и увери, че ако са необходими още средстав то те ще бъдат осигурени и таван на парите няма да има.

Правителството на острова предприе едни от най-щедрите мерки в цяла Европа.Дания например също ще поеме 75% от заплатите на засегнатите работници.Бизнесът в Германия от своя страна може да разчита на неограничени правителствени заеми.                                            Директно от Англия : Димитър Божидаров.

източник: capitan.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

ПЪЛНОМОЩНИКЪТ, УПЪЛНОМОЩЕНИЯТ И Д-Р МАНГЪРОВ

0 (0) Нова телевизия. Поканили д-р Мангъров за пет минути и половина и на всичкото отгоре дръжката на микрофон го прекъсва за да пусне някакъв българин от Китай, който сърцераздирателно зове да си стоим вкъщи. Д-р Мангъров е прекъснат още на второто изречение, защото очевадно не ближе задника на т.нар. […]
Domus3

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.