Как по-бързо да продадем употребявана кола

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

d0bad0b0d0ba d0bfd0be d0b1d18ad180d0b7d0be d0b4d0b0 d0bfd180d0bed0b4d0b0d0b4d0b5d0bc d183d0bfd0bed182d180d0b5d0b1d18fd0b2d0b0d0bdd0b0

Дори употребявана кола в не идеално състояние може да се продаде по-бързо и на по-добра цена, без да се стига до крайности, като превъртане на километраж, прикриване на повреди и т.н. Какво да направим по колата за да вдигнем цената ѝ? Ето няколко съвета лесни за изпълнение съвети от търговци на употребявани автомобили.

Скъпо допълнително оборудване

Цената на автомобила може да бъде увеличена, ако се оборудва допълнително с екстри, като мултимедия, субуфер, лебедка (в случай, че е всъдеход), АГУ и др. Но купувачите могат да откажат такава машина, като се съмняват в качеството на инсталацията. Следователно оборудването трябва да се продава отделно, а цената на машината трябва да бъде посочена без допълнителните екстри. Но в обявата трябва да се посочи, например „кутия за багаж на покрива, заедно с колата“.

Обслужване

Повечето купувачи са по-склонни да вземат напълно обслужен автомобил, в който току-що са сменени повечето консумативи. Новият собственик е готов да надплати за колата, но да не се занимава с ходене до автосервиз.

Каросерия

Малко вероятно е кола с драскотини да привлече много клиенти. Да, и не е толкова трудно да се премахнат дефектите по боята преди продажба, а ефектът ще бъде забележим. Освен това, ако потенциалният купувач не намери от какво да се оплаче, тогава той няма да може да се пазари. В повечето случаи качествено пастиране и частични бояджийски ремонти вършат работа.

Фарове и джанти

Колата трябва да има не само атрактивна каросерия, но и "лъснати" фарове и ефектни джанти. Фаровете трябва да се полират и да се сменят всички изгорели крушки. Драскотините трябва да бъдат отстранени от джантите, капачките трябва да са на място преди продажбата. Ефектните джанти правят много голямо впечатление на купувачите.

Салон

Колата трябва да изглежда добре и отвътре. Всички боклуци и ненужни неща трябва да бъдат премахнати от кабината. Можете да почистите без химическо чистене, но трябва да подредите поне минимално – да почистите вътрешността с прахосмукачка и да избършете повърхностите от прах. Също така премахнете мръсотията под педалите и стелките. Силиконов спрей ще актуализира много добре интериора.

Моторно отделение

Не мийте двигателя – по-добре е просто да го избършете с парцал. Пълното измиване на двигателя може да покаже на купувачите, че се продавачът се опитва да прикрие петна от масло или антифриз, така че е най-добре да направите повърхностно почистване.

Снимка

В обявата е необходимо да прикачите колкото се може повече информативни снимки отвън – в профил, анфас, от всички страни, а отвътре – да се вижда състоянието на седалките, волана и общия изглед на купето. Снимки на чиста, подредена кола ще привлекат купувачи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БФС презентира концепцията за оптимизиране на системата на българския футбол

0 (0) От БФС обявиха, че утре (4 март) ще бъде представена “обосновка на концепция за оптимизиране и преструктуриране на системата на българския футбол”. Събитието ще стартира след тегленето на жребия за Купата на България. Ето какво пишат в сайта си БФС: “Неформален екип от експерти ще представи пред обществеността […]
d0b1d184d181 d0bfd180d0b5d0b7d0b5d0bdd182d0b8d180d0b0 d0bad0bed0bdd186d0b5d0bfd186d0b8d18fd182d0b0 d0b7d0b0 d0bed0bfd182d0b8d0bcd0b8

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.